szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A web nézettségét mérő Net Applications cég bejentette, hogy a Mozilla.org fejlesztői közösség böngészője, a Firefox piaci részesedése 10,05 százalékra nőtt. Legnagyobb konkurense a Microsoft Internet Explorer piaci részesedése ugyanakkor még mindig 84,7 százalék volt márciusban. A harmadik helyen az Apple Safari állt 3,19 százalékkal.

Az elmúlt évben a Firefox 3,34 százalékot nyert azután, hogy bemutatta a kibővített funkcionalitású és jobb biztonsági tulajdonságokkal felruházott 1.5-ös verzióját. Eközben az internet Explorer 3,89 százalékot veszített, mert a felhasználók nem kapták meg az IE7 javított képességű és biztonságú változatát.

„Erős szolgáltatáskészlet, agresszív termékfejlesztési-ciklus, szabad fiorráskódú platform és ingyenes hozzáférés, amelyek a Firefox stratégiáját jellemzik a további gyors növekedés fenntartásában” – közölte Vincent Vizzaccaro, a Net Applications elemzője a cég honlapján. Ugyanakkor a szakember szerint   a Microsoftnak sokkal könnyebb dolga van, hiszen a pozícióit egyszerűbb megvédeni, mint támadni valaki másét. A böngészők népszerűségi listájának további helyein a Netscape 1,05 százalékos, az Opera 0,54 százalékos és a Mozilla 0,34 százalékos eredménnyel szerepel még.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Firefox falja az Explorer piaci részesedését

A Firefox böngésző terjedésével folyamatosan csökken a Microsoft Internet Explorer piaci részesedése – derül ki a Net Applications web-monitoring szoftver méréseiből.

hvg.hu Tech

A Yahoo! eszköztárat adott ki a Mozilla Firefox böngészőhöz

Az internetpiaci szakértők abban nagyjából egyetértenek, hogy a web legforróbb jelensége pillanatnyilag a szabad forráskódú Mozilla Firefox böngésző térhódítása. A sikert jól jelzi, hogy a legnagyobb internetes cégek már keresik a kapcsolatot a Firefox felhasználóihoz: a Yahoo! például egy komplet eszköztárat bocsátott ki számukra.

Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?