szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemcsak a tenger mélyéről, hanem néha a szárazföldön is felbukkannak új, eddig ismeretlen élőlények, vagy pedig olyanok, amelyeket már régen kihaltnak hittek.

Patkánymókus a Jégkorszak 2-ben.
Nem halt ki?
Most egy ősrégi rágcsáló bukkant fel Laosz őserdeiben. A Laonastes aenigmanusről eddig azt hitték a tudósok, hogy 11 millió évvel ezelőtt kihalt, és csak kövületként volt ismert – írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

A felfedezés Mary Dawsonnak, a pittsburgh-i Carnagie Természettudományi Múzeum kutatójának nevéhez fűződik. Az állat éjszakai rágcsáló, olyan farka van, mint a mókusnak és olyan a feje, mint az egérnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Új fajokat fedeztek fel egy karibi sziget közelében

Számos eddig ismeretlen halfajtát és vízinövényt fedeztek fel egy víz alatti korallzátonyon a Karib-tengeren. Az expedíció a Holland Antillákhoz tartozó egyik parányi sziget - Saba - közelében vizsgálta a mélységet.

Itthon

Nem alaptalan a jégkorszaktól való félelem

Nem alaptalan szenzációhajhászásból erednek az új jégkorszakra vonatkozó jóslatok, magyar tudósok is jelezték ennek lehetőségét, de hosszabb időszakról van szó, mint hat-tíz év.

BBC Tech

Új emlősfajt fedeztek fel Borneón (fotó)

Feltehetően új állatfajt fedeztek fel a WWF kutatói egy borneói őserdőben, melynek fennmaradása azonban az érintetlen területek folyamatos irtásával veszélyben van.

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

Ennyire üresen talán még soha nem láthatta Indiát

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

Lévai Anikó sütögetett, a férje kiposztolta

Lévai Anikó sütögetett, a férje kiposztolta