szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az IT-cég azért indított keresetet a redmondi óriás ellen, mert állítólag új generációs játékkonzoljában olyan technológia található, amely sérti a Lucent egyik szabadalmát.

A Microsoft konzolja: szabadalomsértő?
© AP
A Reuters értesülései szerint a Lucent március 28-án adta be keresetét a San Diegó-i bíróságra. A Microsoft egyelőre nem kívánta kommentálni a hírt.

A Lucent  2003-ban pert indított a Microsoft partnereiként is tevékenykedő Gateway Inc., valamint a Dell Inc. ellen, s azzal vádolta őket, hogy három szabadalmát is megsértették. A Microsoftnak akkor nem kellett semmiféle kártérítést fizetnie.

A két számítógépgyártó ellenben felkérte a Microsoftot, hogy védelmezze őket a perben, ugyanis a kérdéses technológiákat a redmondi cég termékeibe építették be. Válaszként a Microsoft panasszal élt a San Diegó-i bíróságon.

2005 augusztusában Rudy Brewster bíró elutasította a Lucent keresetét, ugyanis a cég szabadalmi kérvénye tipográfiai hibákat tartalmazott. Az amerikai szabadalmi hivatal októberben tette közzé a kérvény korrekcióját, így a Lucent a múlt héten perújrafelvételt kérhetett az ügyben, s azt állítják, hogy a Microsoft a tavaly novemberben megjelent Xbox 360 játékkonzolba építette be az ő technológiájukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

A Microsoft ellenáll az Európai Bizottságnak

A Microsoft teljesítette az Európai Bizottságnak a technikai dokumentációval kapcsolatos összes követelését - közölte a multinacionális cég szerdán, az EU Bizottság állításaira reagálva, csupán néhány órával a bizottsági ultimátum éjféli határidejének lejárta előtt, amely után a céget napi 2 millió eurós bírság fenyegeti.

hvg.hu Tech

Két kritikus hiba a Microsoft szoftvereiben

Havi biztonsági hírlevelében a szoftvercég két olyan hibára hívta fel a figyelmet, amelyeket kihasználva külső felhasználók átvehetik az irányítást az érintett számítógépek felett.

hvg.hu Tech

A Microsoft szakértői segítséget nyújt a hazai vállalkozásoknak

Az Európai Unióban 140 millió embernek ad munkát a kkv-szféra, amely évente 5 százalékkal javít a teljesítményén, azaz dinamikusabban bővül, mint a teljes gazdaság. Ha a kis- és középvállalatok ismerik a megfelelő technológiákat, pályázatokat, programokat, akkor a fejlődés mozgatórugói lehetnek. E folyamatot támogatja az EUGA program.

hvg.hu Gazdaság

Rekordárbevételt hozott az Xbox a Microsoftnak

A Microsoft Corp. a 2004. december 31-ével zárult negyedévben 10,82 milliárd dolláros rekord árbevételre tett szert, ami az előző év hasonló időszakában elért értékhez képest 7 százalékos növekedést jelent - hozta nyilvánosságra közleményében a vállalat.

hvg.hu Világ

„Célozzon a Microsoft vagy az IBM felé!”

A New York Times háromszoros Pulitzer-díjas újságírójának összefoglalója a globalizáció teremtette, új, sosem látott jelenségekről. Az alábbiakban Thomas Friedman És mégis lapos a föld című könyvéből olvashatnak részleteket.

MTI/hvg.hu Tech

Intel-chipekkel szerelik a Microsoft új médialejátszóit

Az Intel adja majd azokhoz az új hordozható Microsoft médialejátszókhoz a chiptechnológiát , amelyek a jövő héten mutatkonak be a szélesebb nyilvánosság előtt, mint az iPod és a PlayStation portable konkurensei.

Gazdaság

Megállapodott az XBox-ról a Microsoft és az Electronic Arts

A Microsoft Corp. és a világ legnagyobb számítógépes-játék fejlesztője, az Electronic Arts Inc. (EA) - félretéve korábbi ellentéteiket - egyesíti erőit az internetes játékok terén. Az EA az idén több mint egy tucat játékot dob piacra a Microsoft XBox játékkonzoljához.

MTI Tech

A Microsoft részben hozzáférhetővé teszi a Windows forráskódját

A Microsoft számítástechnikai vállalat szerdán bejelentette, hogy részlegesen hozzáférhetővé teszi a Windows operációs rendszerének eddig hétpecsétes titokként őrzött forráskódját, eleget téve ezzel az Európai Unió követeléseinek, amely 2004-ben erőfölénnyel való visszaélés miatt bírsággal sújtotta az amerikai óriáscéget.

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

Furcsa jelzéseket küldött a mobilokra a budapesti City Taxi alkalmazása

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Fülke: Az unióban még mindig nem szoktak hozzá Orbán tárgyalási technikájához

Fülke: Az unióban még mindig nem szoktak hozzá Orbán tárgyalási technikájához