szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bajorországban a mobil telefonok után az iskolákból ki akarják tiltani a walkmaneket, a discmaneket és az MP3-as lejátszókat is, noha a szándékot több oldalról hevesen bírálják.

A német sulikban így nézhet ki
az ellenség. Őrült ötlet
© Samsung
Siegfried Schneider tartományi kultuszminiszter „tényleg elvesztett minden mértéket” – jelentette ki Hans-Ulrich Pfaffmann, a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) oktatási szakértője és tartományi parlamenti képviselője.

A német tanárok szövetsége is bírálta a minisztert, amiért puszta akciózásból totális tilalmat akar elrendelni a digitális médiumokra. Josef Kraus, a szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy némelyik MP3-as lejátszó mérete 5-ször 5 centiméter, majd feltette a kérdést: „Ezek szerint be kell vezetnünk a motozást, vagy netán fémdetektorokat kell alkalmaznunk?”

Pfaffmann véleménye szerint Schneider miniszter még nem érkezett el a XXI. századba. „A zenelejátszó készülékek és a mobil telefonok a tanulók mindennapi életének tartozékai” – hangsúlyozta az SPD-politikus, és egyúttal irreálisnak, pedagógiaellenesnek és értelmetlennek nevezte a tervezett tilalmat.

Eredetileg a mobil telefonok iskolákból való kitiltása merült fel, amikor kiderült, hogy a ma már többnyire fényképezésre és vidózásra is alkalmas készülékeken sok gyerek véres, szadista jeleneteket nézeget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A világ legdrágább mp3-lejátszója itt megtekinthető

A német TrekStor cég készítette el a világ legdrágább mp3-lejátszóját a kanadai-orosz milliárdos Alex Schnaider megrendelésére. A kütyü borítása színaranyból készült, amelyet 63 csiszolt gyémánttal ékítettek.

hvg.hu Tech

Mp3-rádióadás az űrből

A Discovery legénységének egyik tagja digitális mérföldkövet helyezett el az elektronikus média történetében, amikor a podcast-technológia segítségével intézett üzenetet a Föld lakóihoz.

Tech

A világ legdrágább MP3-lejátszója

A brit Douglas J. elektronikai cég gyártja azt a Presidential (azaz elnöki) névre keresztelt MP3-lejátszót, amelyet már 44 ezer dollárért, mintegy 8,8 millió forintért már haza is lehet vinni.

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

A feladat egyetlen darab űrszemét lehozása, 30 milliárdot fizet ki érte az Európai Űrügynökség

A feladat egyetlen darab űrszemét lehozása, 30 milliárdot fizet ki érte az Európai Űrügynökség

Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó

Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó