szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb internetes keresőrendszerét üzemeltető Google megvásárolta azt a szövegkereső algoritmust, amit egy izraeli származású diák fejlesztett ki Ausztráliában, az Új Dél-Walesi Egyetemen.

Ori Alon, aki számítógépes doktorátusának megszerzése miatt tartózkodik az ausztrál intézménynél tárgyalásokat folytatott a Yahoo-val és a Microsofttal is, mielőtt a Google ajánlatát elfogadta írja a haaretzdaily.com. A kapcsolatuk a vásárlással azonban úgy látszik, hogy nem ér véget, s Alon a cég kaliforniai fejlesztőközpontjában, Mountain View-ban fog dolgozni. A fejlesztő fél évvel ezelőtt már beszámolt róla, hogy az egyetem szabadalmi bejelentést tett az Orion névre keresztelt fejlesztés védelme érdekében.

A rendszer pillanatnyilag csak angol nyelven készít egy ajánlati listát azokból a találatokból, amelyek közvetlenül kapcsolhatók az eredeti forráshoz. Például ha valaki a zsidók függetlenségi mozgalmáról keres információkat, akkor egy listát kap a releváns szavakról, például ilyenekről: Etzel, Palmach, Ben-Gurion – magyarázta Alon. A szöveg fog csak megjelenni az eredményközlő oldalon, ha van elég releváns szó a kereséséhez, s a kapcsolat elfogadható közöttük. Az Orion emellett minőség szerint osztályozza a szájtokat, amelyeken megjelent az adott szöveg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A Google lehet a következő Nagy Testvér

A közkedvelt keresőmotor jópofa szolgáltatásaival internetezők millióinak lopta be magát a szívébe. Azonban a vidám külső mögött egy kőkemény, profitorientált cég rejtőzik, amely szépen lassan egyre több adatot gyűjt be, könyvekről, telefonszámokról és rólunk is.

MTI Gazdaság

A Google 2,07 milliárd dollárért részvény ad el

Az amerikai Google Inc., a legismertebb internetes keresőprogramot működtető vállalkozás több mint 2 milliárd dollárt szerez részvényei friss eladásából - jelentették be a hét végén. Összesen 5,3 millió részvényét értékesíti.

MTI Gazdaság

Az AOL kikosarazta a Microsoftot és a Google-t választotta

A Google internetes keresőprogram vállalkozása 5 százalékos részesedést szerzett a világ vezető médiavállalkozásának, az amerikai Time Warnernek a birtokában lévő AOL (American Online) cégben, egymilliárd dollárért. Az AOL gyakorlatilag kikosarazta a másik amerikai kérőt, a Microsoftot.

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben

Az Oxfordi Egyetem vakcinája 70 százalékos védettséget ad a koronavírussal szemben