szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nincs többé szükség ételkóstolásra, legalábbis az Egyesült Államokban, ahol megszületett az intelligens evőkanál kísérleti példánya.

Az intelligens evőkanál, azaz az Intelligent Spoon a Massachusets Institute of Technology két kutatója, Connie Cheng és Leonardo Bonanni nevéhez fűződik - olvasható a Membrana című orosz hírportálon.

Az eszes evőeszközt a legkülönfélébb érzékelőkkel szerelték fel, ezek mérik az étel hőfokát, megállapítják, hogy mennyire savanyú, sós, vagy édes ez vagy az a fogás, valamint azt is konstatálják, hogy megfelelő-e az állaga.

A szenzorok által nyert adatok a számítógépbe jutnak és a komputer megsúgja a kanál tulajdonosának, hogy hogyan javítható fel az étel, kell-e még egy csipet só, vagy egy kis fűszer, hogy tökéletes legyen az íze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Tech

Hogyan készült Mona Lisa mosolya?

„Leonardo da Vinci szelleme" címmel nyílt 2007. január 7-ig látható kiállítás a firenzei Uffizi képtárban Jacques Franck francia festő-művészettörténész munkáiból, amelyekben azt kívánja bemutatni, hogyan festette meg a reneszánsz nagy olasz mestere híres képét, a Mona Lisát, pontosabban a képen látható nőalak, a Gioconda utánozhatatlan mosolyát.

hvg.hu Tech

A világ legdrágább mp3-lejátszója itt megtekinthető

A német TrekStor cég készítette el a világ legdrágább mp3-lejátszóját a kanadai-orosz milliárdos Alex Schnaider megrendelésére. A kütyü borítása színaranyból készült, amelyet 63 csiszolt gyémánttal ékítettek.

MTI Tech

Tavaszi kísértetvadász-tanfolyam

Kísértettanfolyam keretében tudományos módszerekkel vizsgálhatják a hallgatók, hogy léteznek-e szellemek egy ódon angliai kastélyban tavasszal sorra kerülő kurzuson.

hvg.hu Doku export

Magyarok Hollywood digitális boszorkánykonyháiban

Hazánk mindig is szoros kapcsolatokat ápolt Hollywooddal, elég Lugosi Bélára, Kovács László vagy Zsigmond Vilmos operatőrökre, esetleg Andy Vajna producerre gondolni. A digitális technika és a vizuális effektek terén legalább ennyire jelen vagyunk a világ filmgyártásában, ugyanis a nemzetközi kasszasikerek sok esetben több jó nevű magyar szakember keze munkáját is dicsérik.

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Portugál miniszterelnök: Ha nem lesz költségvetés, megbénul egész Európa

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Putyin elrendelte a tömeges oltást Oroszországban

Évtizedek óta először nőhet a szegénység mértéke a világban

Évtizedek óta először nőhet a szegénység mértéke a világban