szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Távközlési összekapcsolási szerződést írt alá az angolszász 3C a PanTel Kft.-vel. Az orosz és közép-európai távközlési- és internetszolgáltató piacon működő 3C magyar leányvállalata a szerződés alapján képes összekötni hálózatát a magyar távközlési piac valamennyi vezetékes és mobil szolgáltatójával.

A PanTel Kft. alternatív szolgáltatóként hang-, adat- és internetes szolgáltatásokat nyújt a magyar vezetékes üzleti és lakossági távközlés területén. A szerződés birtokában a 3C Hungary Magyarországon országos lefedettséghez jut, s képes lesz a számhordozásra, azaz az ügyfelek a meglévő telefonszámaik megtartása mellett szerződhetnek át hozzá volt koncessziós szolgáltatójuktól.

Ez a lehetőség a közlemény szerint kulcsfontosságú lesz a 3C számára 2006 második negyedévében, amikor elindítja teljes körű IP Centrex, azaz új, internet (IP) alapú üzleti távközlési szolgáltatását Magyarországon. A PanTel a Hungarian Telephone and Cable Corporationhoz tartozik, így a HTCC-nek 110,2 millió dollár bevétele származott tavaly telefonszolgáltatásból, ami 83 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.

A csoport kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 50,6 millió dollár volt 2005-ben, 62 százalékkal nagyobb a 2004. évinél. A HTCC magyarországi piaci részesedése 10 százalék, de ezt 20-ra
szeretné növelni. A Consolidated Communications Corporation plc (3C) részvényeivel a londoni tőzsdén kereskednek. A 3C leányvállalatokkal és távközlési infrastruktúrával rendelkezik Londonban és New Yorkban is, amikkel
kiszolgálja az oroszországi és magyarországi üzletrészeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

ADSL2 szolgáltatást indít a PanTel

Az ország legnagyobb alternatív szolgáltatója, a PanTel kisvállalati (PanTel PAKK) csomagja mellett mind Magyarországon, mind a régióban elsőként bevezette az ADSL2 alapú, következő generációs szolgáltatást.

Gazdaság

A HTCC veszi meg a PanTelt

A PanTel távközlési cég megszerzése a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) közleménye szerint 27 millió euróba és 250 ezer HTCC részvénybe került.

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba