szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy argentínai leletegyüttes tanúsága szerint – az eddigi tudományos vélekedésekkel ellentétben – a dinoszauruszok közösen vadászhattak.

Akárcsak a farkasok vagy az oroszlánok, a dinoszauruszok is csapatosan vadásztak – mondták el a BBC-nek azok az argentin és kanadai régészek, akik nemrég Patagóniában hét egymáshoz közeli dinoszaurusz tetemre bukkantak.

A Mapusaurus rosae nevű, tizenkét méter hosszú és négy méter magas állatok együtt harcoltak és együtt is pusztultak el, ami azt mutatja, hogy volt némi szociális érzékenységük. Az együttes fellépésnek köszönhetően képesek voltak megtámadni és legyőzni olyan, még náluk is sokkal nagyobb növényevő óriásokat, mint az Argentinasaurus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világ

Alvó dinoszauruszt találtak Kínában

Kínában 130 millió éves, alvó dinoszaurusz maradványaira bukkantak a tudósok. A kétlábú dínó kiemelkedő értékű maradványát mellső végtagja alá dugott fejjel találták meg, a Kínai Tudományos Akadémia szakértője szerint az állatot álmában, hirtelen érhette a halál.

Kult

Dinoszaurusz-kiállítás Budapesten

A kormány egymilliárd forintos állami kezességvállalással segíti a magyarországi, Tollas Dinoszauruszok című dinoszaurusz-kiállítás megvalósulását - közölte a kormányszóvivő a kabinet ülése után.

Hét nap

TOLLAS DINOSZAURUSZOK

Egymilliárd forint értékben vállalt kezességet a kormány a Magyar Természettudományi Múzeum legújabb kiállítására...

A lakáshitelek kamata is emelkedik az MNB rejtett kamatemelése miatt

A lakáshitelek kamata is emelkedik az MNB rejtett kamatemelése miatt

Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt

Bizonyítékot találhattak a tudósok arra, hogy folyékony víz van a Mars felszíne alatt

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?

Hogyan takarhatom ki az otthonom a Google Street View-n?