szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem légkondicionálókkal, hanem jéggel hűtenek számos felhőkarcolót és irodaházat New Yorkban, ez energiatakarékos és természetbarát megoldás.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A jégtömböket hatalmas tartályokban hűtik le éjszaka, igaz, ehhez áram szükséges, ám éjszaka a város elektromos hálózatán jóval kisebb a teher. A jég lehűtötte levegőt nappal körbeáramoltatják az épületben. Estére a jégtömbök felolvadnak, és éjszaka újból lehűtik azokat.

Noha az eljárás pofonegyszerű, csak nagyobb cégek engedhetik meg maguknak, mert a jégtömbök tárolásához hely kell, és a rendszer kiépítése sem olcsó.

A jéghűtéses rendszer teljes mértékben helyettesítheti a hagyományos módszereket, de akár ki is egészítheti azokat a napi csúcsidő folyamán. Illetékesek szerint világszerte mintegy háromezer jéghűtéses rendszer üzemel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Mivel járunk, ha elfogy a benzin?

Az autógyárak szinte hétről-hétre mutatják be legújabb gépcsodáikat, amelyek enyhíthetik a gépjárművek környezetre gyakorolt káros hatásait. Számos iparági szakértő szerint azonban még több évtizednek kell eltelnie, mire ezek a technológiák széles körben elterjednek. Addig a meglévőből kell kihozni a maximumot, hogy minél hatékonyabban és környezetkímélőbb módon közlekedhessenek az autósok. Összeállításunkban számbavesszük az alternatív üzemanyagokat, s felmérjük, milyen lehetőségeink vannak bolygónkat kímélve autóval közlekedni.

MTI Autó

Jön a hibrid Porsche

A sportautókat gyártó Porsche is előáll hibridautójával. A német vállalat ugyan egyelőre nem tervezi sportkocsijainak felszerelését hibrid (benzinnel és árammal is üzemelő) motorral, viszont hathengeres Cayenne modelljét megújítja a környezetbarát motorral.

MTI Tech

Intelligens ruházat: hasznos, de még drága

Egyelőre még visszafogott az intelligens ruházatok gyártása és árusítása Magyarországon, pedig elvi felhasználási területük széleskörű. Ám magas áruk még korlátozza a szélesebb körű forgalmazást - hangzott el egy szakmai előadáson.

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger

Doku360: Az vonzott gyerekként az úttörővasútban, hogy ott felnőtt lehettem

Doku360: Az vonzott gyerekként az úttörővasútban, hogy ott felnőtt lehettem

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot

Így spórolhat személyi hitelénél akár havi 50 ezer forintot