szerző:
techline.hu

Virágkorát éli a mobiltelefonról küldhető rövid szöveges üzenet, az SMS.

Virágkorát éli a mobiltelefonról küldhető rövid szöveges üzenet, az SMS. A már többször temetett szolgáltatást sokan és sokszor használják telefonálás helyett is, amikor valóban csak egy nagyon rövid üzenetváltásra van szükség, vagy amikor olyan helyen vagyunk, ahonnan nem illik telefonálni, esetleg nem szeretnénk a partnerünket zavarni. Aki sokat SMS-ezik, az még a szolgáltatók kedvezményes csomagjaival is sokat költhet az üzengetésre. Így nem csoda, ha mindenki felkapja a fejét, ha valahol ingyenes SMS lehetőséget emlegetnek. A legnagyobb baj ezekkel a szolgáltatásokkal, hogy a legtöbbjükhöz számítógépre van szükség, és sok esetben még így sem lehet hazai számokra üzenetet küldeni.

A tökéletes megoldás az lenne, ha a mobilunkról küldhetnénk az üzenetet, és még pénzbe se kerülne. A VoIP telefonszolgáltatásáról ismert VoipBuster most pontosan ezt kínálja. Mindössze le kell tölteni a telefonunkra egy Java alkalmazást és ha van VoipBuster előfizetésünk, máris ingyen üzenhetünk. Aki még nem rendelkezik ilyen előfizetéssel, pillanatok alatt regisztrálhatja magát a rendszerben (www.voipbuster.com), és ha csak SMS küldésre akarja használni, akkor még a minimális 10 dolláros feltöltést is megússza. A regisztrációt sajnos csak a számítógépünkre letöltött VoipBuster programmal lehet elvégezni. Amint van VoipBuster felhasználó nevünk és jelszavunk, következhet a szoftver letöltése és telepítése. Ezt már mobiltelefonunkkal tudjuk megtenni.  

[[ Oldaltörés: Ingyen SMS: lépésről - lépésre ]]

  
A telefon böngészőjébe írjuk be: gsm.voipbuster.com Innen lehet letölteni a telefonon futó Java alkalmazást. A letöltés és telepítés automatikusan fog elindulni, esetleg a mobil biztonsági beállításaitól függően egyszer-kétszer a beleegyezésünket kell adni a művelet végrehajtásához. A telepített VoipBuster programot a többi Java alkalmazás között fogjuk megtalálni. Az első elindításkor meg kell adnunk a korábban regisztrált felhasználó nevet és a választott jelszót. 
A programmal SMS-t küldhetünk és telefonálhatunk. Ez utóbbinál a VoipBuster mindenkor érvényes árait kell fizetni, az SMS küldés azonban tényleg ingyenes. Mivel a VoipBuster az adathálózatot használja, így egy szöveges üzenet mobil adatforgalmi költsége néhány fillér, illetve aki rendelkezik valamilyen adatcsomag előfizetéssel, annak gyakorlatilag ingyenes. Azt a kényelmet, hogy nincs szükség számítógépre az ingyenes SMS küldéséhez, tovább fokozza a program azzal, hogy a címzettek telefonszámát mobilunk telefonkönyvéből is kiválaszthatjuk. Az üzenet beírása után már csak a Send utasítást kell engedélyezni, hogy adatkapcsolatot hozzon létre a program.   A mobil képernyőjének tetején láthatjuk, hogy létrejön a kapcsolat, és sikerült elküldeni az üzenetet. Ezzel együtt az is látható, hogy mindez nem került semmibe. 
Próbáink során az üzenetek azonnal megérkeztek a címzettek telefonjára. Az üzenet feladójánál nem telefonszám szerepel, hanem a VoipBusterben használt azonosítónk. Ha ezt jól választottuk meg, akkor akár az aláírásunkat is helyettesítheti.  Az ilyen üzenetekre persze nem lehet automatikusan válaszolni, hiszen nem lehet tudni a feladó mobilszámát. Ezért ha választ szeretnénk kapni üzenetünkre, ne felejtsük el a végére odaírni a mobilszámunkat is.

Ingyen SMS: lépésről - lépésre
1. Menjünk a telefonunk böngészőjével a gsm.voipbuster.com oldalra

A VoipBuster oldaláról lehet letölteni a program PC-s változatát, ezzel tudjuk elvégezni a regisztrációt

2. Töltsük le, telepítsük és indítsuk el a VoipBuster alkalmazást
3. A Setting menüpontban állítsuk be felhasználó nevünket és jelszavunkat

A felhasználói adatok beállítása

4. Az Options menüből válasszuk az SMS pontot
5. Írjuk be a címzett telefonszámát vagy válasszuk ki a telefonkönyvből

A címzettet a telefonkönyvünkből is kiválaszthatjuk

6. Írjuk be az üzenetet
7. Válasszuk a Send utasítást
8. A megjelenő kérdésnél engedélyezzük, hogy a program adatkapcsolatot hozzon létre

Az SMS feladójaként VoipBuster azonosítónk fog megjelenni


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Papírpalack fejlesztésébe szállt be a Coca-Cola

Papírpalack fejlesztésébe szállt be a Coca-Cola

Egy kamion és egy kisteherautó ütközött, egy ember meghalt

Egy kamion és egy kisteherautó ütközött, egy ember meghalt

Lakner Zoltán: Tényleg megszűnt a centrális erőtér, kérdés mit kezdünk vele

Lakner Zoltán: Tényleg megszűnt a centrális erőtér, kérdés mit kezdünk vele

Újabb 30 000 internetszóró műholdat telepítene az űrbe a SpaceX

Újabb 30 000 internetszóró műholdat telepítene az űrbe a SpaceX

Megint átjárhatatlan lesz a Hősök tere a hétvégén

Megint átjárhatatlan lesz a Hősök tere a hétvégén

Miért vesznek egyre többen bakelitlemezt?

Miért vesznek egyre többen bakelitlemezt?