szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég európai idő szerint szeptember 19-én hajnalban mindenki - mind a magán-, üzleti-, közszolgálati-, oktatási felhasználók – számára ingyenesen elérhetővé tette legújabb fejlesztésű IBM Lotus Symphony elnevezésű, vállalati igényeknek is megfelelő szoftvercsomagját, amely egyaránt tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentáció-tervezőt. A szövegszerkesztőből közvetlenül PDF dokumentum is létrehozható.

A Symphony mind Linux, mind Windows operációs rendszeren fut. Kezeli a Microsoft Office és az egyre nagyobb jelentőségű nyílt szabványon alapuló Open Document Format fájlformátumokat, így gördülékennyé teszi az együttműködést és az információk cseréjét. Az ODF alkalmazása megszabadítja a felhasználókat attól a gondtól, hogy a jövőben szükségtelenül fizessenek licenszdíjakat, vagy jogdíjakat csak azért, mert olyan szoftverre lenne szükségük, amely addigra már elavult és kevesek által használt fájlformátumokat is képes kezelni.

Rehus Péter, az IBM Magyarország szoftver üzletágának igazgatója elmondta, hogy a Symphony csomag egyik, vállalati környezetben lényeges tulajdonsága, hogy a szabványos ki- és bemeneti formátumoknak köszönhetően könnyen integrálható saját egyedi alkalmazásokkal, vagy vállalatirányítási rendszerekkel. A felhasználókat nem lehet a végtelenségig kalitkába zárni a piaci verseny fokozott hatékonyságot, magas szintű együttműködést és innovációs teljesítményt követel meg, amelyhez szabványos, könnyen testre szabható, rugalmas szoftverekre van szükség - fogalmazott Rehus Péter.

Az IBM Lotus Symphony ingyenese letölthető az alábbi weboldalról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon

A szakemberek szerint a harmadik hullámban sokkal több gyermek betegszik meg Magyarországon