szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Megjelent az amerikai Számítástechnikai Ipari Szövetség (Computing Technology...

Megjelent az amerikai Számítástechnikai Ipari Szövetség (Computing Technology Industry Association, CompTIA) legújabb felmérése az Egyesült Államok cégeinek IT-biztonsági helyzetéről. A megkeresett 1070 szervezet kétharmada nyilatkozott úgy, hogy nem törtek be rendszereikbe az elmúlt 12 hónapban. Eszerint a helyzet valamelyest javult: tavaly a cégek 61,8, két éve pedig csak 42 százalékuk maradt "tiszta".

Jóllehet az esetek száma csökkent, az incidenseket átlagosan kétszer olyan súlyosnak ítélték meg szenvedő alanyaik, mint egy évvel ezelőtt. A felmérés 0-10 közötti skáláján (melyen 0 a legenyhébb, 10 a legsúlyosabb érték) az idei átlag 4,8 volt, míg tavaly 2,3-as, két éve pedig 2,6-os érték adódott.

Figyelemre méltó, hogy a cégek negyede esett áldozatul belülről induló támadásnak. Minél többen dolgoznak otthonról, minél több a mobil munkatárs, annál nagyobb ennek a kockázata.

Egy-egy incidens átlagosan 369.388 dollár kárt okozott. Emögött azonban igen széles tartomány húzódik meg. A válaszadók fele legfeljebb 10 ezer dollárt veszített egy-egy eseten, ám volt néhány cég, amely 10 millió dollárnál is nagyobb károkat jelentett. Mint a tanulmány szerzői hangsúlyozzák, ez jelzi: a szervezeteknek növekvő kockázattal kell számolniuk.

Forrás: VirusBuster Team

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!