szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A hagyományos keresőktől merőben eltérő megoldást kínál a...

A hagyományos keresőktől merőben eltérő megoldást kínál a Searchme, egy vizuális alapokra épülő keresőmotor. A rendszer a keresendő szó beírása után az eddigiektől eltérően nem dob azonnal ezernyi találatot, hanem csoportosítja őket. Így például a taurus szó begépelését követően választhatunk, hogy minket éppen a csillagászati vagy az autós témájú oldalak érdekelnek, így a keresés az eddigieknél jóval kevesebb irreleváns találatot eredményez. A kategória kiválasztása után a találatok nem kis szöveges boxokban jelennek meg, hanem nagy előnézeti képet mutatnak az oldalakról, megkönnyítve ezáltal is a keresgélést. Ennek persze megvan az a hátránya, hogy egyszerre kevesebb találatot tudunk áttekinte és ez némelyeknek kissé vontatotnak tűnhet, ezért megmaradt a régi szöveges rendszer is.

A kereső még nem publikus, jelenleg a meghívásos alapon működő tesztek folynak, mindenesetre a fejlesztők által nyilvánosságra hozott videók alapján igazán ígéretesnek tűnik, reméljük mielőbb élesben is kipróbálhatjuk!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!