szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú jelentések, szabályzatok olykor akár több száz oldalnyira felduzzadnak...

Hosszú jelentések, szabályzatok olykor akár több száz oldalnyira felduzzadnak a Wordben. Ha ilyenkor mondjuk az első 115 oldalt kell kijelölnünk (mivel mondjuk másolni szeretnénk valahova), akkor rákattintunk a szöveg elejére az egérrel, és az  egérgombot lenyomva tartva addig görgetjük lefelé a szöveget, amíg el nem érjük a szóban forgó oldalszámot. Hasonló a helyzet, ha mondjuk a 115. oldaltól kell kijelölnünk a szöveget egészen az utolsó oldalig, mondjuk a 218.-ig. Minden jól működik így is, ám létezik egy sokkal gyorsabb módszer is.
Az első esetben az F5 billentyű megnyomása, illetve az Ugrás ablak kitöltése után eljutunk a 115. oldalra.

Pillanatok alatt a kívánt oldalra juthatunk

Álljunk rá az utolsó kijelölni kívánt karakterre az egérrel, majd nyomjuk meg a bal gombot. Utána a Ctrl+Shift+Home billentyűkombináció következzen, s máris ki van jelölve az egész szöveg. Ha a dokumentum végéig akarunk kijelölni, akkor is hasonlóan járjunk el, csak most a Ctrl+Shift+End billentyűkombinációt kell megnyomnunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!