szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Incollector egy nagyon könnyen használható és  hasznos kis alkalmazás...

Az Incollector egy nagyon könnyen használható és  hasznos kis alkalmazás, amelyet ingyen tölthetünk le Windowsra és Linuxra egyaránt.
A segítségével bármikor készíthetünk jegyzeteket, feljegyezhetünk egy fontosnak talált URL címet, vagy éppen megvásárolt szoftvereink regisztrációs kulcsát.

Nem túl bonyolult felület

A program „leül” a Tálcára az óra mellé, és ott egyetlen kattintással elérjük, ha valami feljegyzendő dologba ütközünk.
A feljegyzéseket kategóriákra oszthatjuk, s értelemszerűen minden egyes kategórián belül saját adatbeviteli mezőket találunk. Így feljegyezhetjük egy megbeszélés fontosabb részleteit, készíthetünk általános feljegyzést, eltehetünk későbbre egy idézetet, ami éppen megtetszett, eltárolhatunk sorozatszámokat, forráskódrészleteket, URL címeket vagy éppen feljegyezhetünk egy adott szót és annak fordítását, hogy később se felejtsük el.

A választott típusnak megfelelő beviteli mezők

Minden feljegyzést elláthatunk címkékkel és kommentárral, hogy később még egyszerűbb legyen a keresés, sőt, akár fontosság szerint is osztályozhatjuk a jegyzeteinket.

Egy kattintásnyira mindig

A programban nagyon könnyen kereshetünk akkor is, ha már rengeteg feljegyzéssel töltöttük meg. Szűrhetünk kategóriák és osztályzás szerint, vagy éppen a címkék segítségével. Sőt, keresési mappákat is létrehozhatunk, amelyek tartalma a megadott kritériumoknak megfelelően, automatikusan változik.

Szűrés, keresés, kategóriák...

A program szinte tökéletes, az OS X-en edződött kényelmi reflexeim mindössze fogd és dobd eljárás hiányát érezték meg: jó lenne, ha itt is egyetlen dobással készíthetnénk feljegyzéseket kész szöveges fájlokból, vagy legalább webcímekből. Esetleg képek, dokumentumok elérési útjait is megjegyezhetné így a program.
Persze az ember ne legyen telhetetlen, az Incollector így is nagyon kényelmesen használható, s azoknak, akik a napi munka folyamán egyszerre több dolgot kénytelenek fejben tartani, nagyon hasznos kis alkalmazás. Használatához Windowson szükség van a .NET 2.0 (vagy újabb) keretrendszerre.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Digitális jegyzettömb

Jegyzeteinket egy jól átlátható előnézeti ablakban vehetjük szemügyre...

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan

Japánban a Starbucksból is lehet dolgozni, és nem is akárhogyan