szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Először is nyissunk meg egy jegyzettömböt (Start/Minden program/Kellékek/Jegyzettömb)...

Először is nyissunk meg egy jegyzettömböt (Start/Minden program/Kellékek/Jegyzettömb), és másoljuk bele az alábbi négy sort:

Dim message, sapi
message=InputBox("Mit olvassak fel?","Techline Kiejtő")
Set sapi=CreateObject("sapi.spvoice")
sapi.Speak message


A Fájl/Mentés másként menüponttal rögzítsük úgy a fájlt, hogy a fájlnév helyére a következőt írjuk, idézőjelekkel együtt: "kiejto.vbs"

XP alatt egy Sam-nek becézett hang olvassa fel a szövegeket

Ennyi volt, kész! Ettől kezdve, ha bármikor rákattintunk a létrehozott fájlra, egy kis ablak jelenik meg egy beviteli szövegmezővel, ide kell bebillentyűzni azt az angol szót (vagy beütni egy számot), amelynek a kiejtésére kiváncsiak vagyunk.
Az idézőjelekre egyébként azért volt szükség mentéskor, hogy biztosan .vbs kiterjesztést kapjon a mentett adat. A VBS a Visual Basic programozási nyelven alapuló szkriptnyelv (vbS = Script), amely be van építve az operációs rendszerbe.
Nézzük meg most közelebbről is, hogy mit csinálnak az egyes sorok! Az első sor csupán deklarálja a message és sapi változókat. A másodikban létrehozunk egy bemeneti dobozt, amelynek az első paramétere a feltett kérdés, a második a doboz címsorában megjelenített szöveg. A harmadik sorban hívjuk életre a „beszélni tudó” objektumot, aminek speak metódusával a negyedik sorban ki tudjuk olvastatni a message változóba betöltött szöveget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak