szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban készítettünk egy átfogóbb...

Korábban készítettünk egy átfogóbb összeállítást Windows, OS X és Linux szempontjából is arról, milyen lehetőségeink vannak jegyzetek, emlékeztetők készítésére.
Ezúttal egy windowsos megoldást mutatunk, amely ingyenes és gyors eszköz, ha nem szeretnénk megfeledkezni különféle dolgainkról.
A ShirusuPad segítségével jegyzeteket, tennivalólistákat készíthetünk, és azokat elhelyezhetjük a Windows Asztalán, hogy folyamatosan szem előtt legyenek.

Jegyzetek és tennivalók az Asztalon

Mindegyikhez rendelhetünk figyelmeztetést is, így a program a megadott napon és időpontban megjeleníti a feljegyzést akkor is, ha amúgy azt a háttérbe küldtük, hogy ne zavarjon minket a napi munkában (ismétlődő figyelmeztetések beállítására is van benne lehetőség). Akár azt is kérhetjük tőle, hogy az adott időpontban elindítson egy másik programot.

Időzített figyelmeztetéseket is kérhetünk

A ShirusuPad meglehetősen puritán külsejű (ez mondjuk helykihasználás szempontjából pozitívum), de az Asztalra kirakott jegyzetek színét azért beállíthatjuk, így virtuális post-it jegyzetekkel „ragaszthatjuk” tele az XP-t, ha éppen erre van szükségünk. Állítható a jegyzetek átlátszósága, a betűtípus és az is, hogy a szövegben lévő linkeket kiemelje-e a program (így egy kattintással megnyithatunk mondjuk egy weboldalt), illetve megoldhatjuk, hogy egy adott jegyzet minden más program ablaka fölött lebegjen.

A program külsejét és működését is alakíthatjuk

A jegyzeteinket külön-külön jelszóval védhetjük, így a munkahelyi gépen használva nem lesz elérhető bárki számára minden feljegyzésünk.
A ShirusuPad bármikor jól jöhet, ha hirtelen kell lejegyeznünk valamit (például egy telefonhívás alkalmával, ha éppen a gép előtt ülünk), de akár egy USB memóriakulcson is magunkkal vihetjük a segítségével fontos jegyzeteinket. Van export/import lehetőség is, így akár biztonsági másolatot is készíthetünk jegyzetgyűjteményünkből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Digitális jegyzettömb

Jegyzeteinket egy jól átlátható előnézeti ablakban vehetjük szemügyre...

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól

Hatan távoztak az ombudsmani hivatalba olvasztott Egyenlő Bánásmód Hatóságtól

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak

Hadat üzentek a röhejesen beállított fotóknak