szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 10,1”-os kijelzővel rendelkező új mini-notebook egy igazi mobil társ, amelyet egyszerre jellemez...

A 10,1”-os kijelzővel rendelkező új mini-notebook egy igazi mobil társ, amelyet egyszerre jellemez a könnyű hordozhatóság, a hosszú akkumulátoridő és a különleges színvilág. Az egyedi, matt felületű és látványos 3D mintázatú mini-notebook vonzza a tekintetet és a tapintása is kellemes, míg a fényes, űrfekete változatot finom, ritmikus ferde vonalak díszítik. Az új NB200 többféle stílusos színben lesz elérhető, 2009 második negyedévétől Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

„A Toshiba nemrégiben készített egy piackutatást, amelyben a vásárlók mini-notebook használati szokásait vizsgálták. A kutatásból kiderült, hogy a mini-notebookokat második vagy harmadik eszközként használják a vevők, főként arra, hogy otthonuktól távol is tudjanak kommunikálni, információt cserélni. A Toshiba NB200 segítségével a vásárlók egy kávézóban ülve is megoszthatják fényképeiket a barátaikkal, a diákok megírhatják dolgozataikat a könyvtárban, vagy a vonaton ülve elküldhetik és fogadhatják az e-maileket, illetve böngészhetnek a weben” – mondta  Patonai Szabolcs, a Toshiba Europe GmbH notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. „Az új Toshiba mini-notebookkal nem kell kompromisszumot kötni a szépség és a  hosszú üzemidő között: az új NB200 termékcsalád tagjai különleges, egyedi dizájnnal és trendi színekkel rendelkeznek, míg egyes modellek akár 9 órán át működtethetőek” – tette Patonai Szabolcs.

Az 1,18 kg tömegű, 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzővel felszerelt új mini-notebook ideális társ a mobil használathoz. A 3 cellás akkumulátor 4 órás használati időt, míg a 6 cellás akkumulátor akár 9 órás üzemidőt biztosít. Az új NB200 a 3D gyorsulásérzékelő rendszerrel dinamikusan észleli a szabadesést, az ütéseket és a rázkódásokat, amelyek hatására visszahúzza a fejet a merevlemezről, így megvédve a nagy kapacitású (akár 160 GB-os) meghajtón található értékes adatokat. A beépített vezeték nélküli hálózati kártyával (IEEE 802.11 b/g), valamint egyes modellek integrált mobil szélessávú kapcsolattal rendelkeznek, míg a elhalkulásmentes (diversity) antenna a legjobb jelminőséget nyújtja. A mini-notebook része a Bluetooth felület és három USB 2.0-csatlakozó, amelyek közül az egyik Sleep 'n Charge üzemmódot is támogat. Ezen funkció segítségével könnyen tölthetők mobil eszközök (pl.: mobiltelefon, MP3 lejátszó) akkor is, ha a készülék ki van kapcsolva, vagy hibernált állapotban van. A Toshiba NB200 működését egy N270 1,6 GHz Intel Atom vagy egy N280 1,66 GHz Intel Atom processzor és Intel 945GSE grafikus lapkakészlet biztosítja, amely tökéletes webböngészéshez, az e-mailek küldéséhez és fogadásához és az alapvető alkalmazások – például szövegszerkesztő – futtatásához, valamint a médiafájlok megtekintéséhez, azaz a felhasználók négy legfontosabb mini-notebook alkalmazási területéhez.

A Toshiba minden új laptopját az RoHS-szabályozásnak (Restriction on Hazardous Substances) megfelelően készíti, így jelentősen csökkenti a környezeti hatást, mivel a termék csupán korlátozott mennyiségben tartalmaz ólmot, higanyt és egyéb veszélyes anyagokat. Az új Toshiba NB200 megfelel az ENERGY STAR 5.0 előírásainak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány