szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Harvard Business tanulmánya szerint a mikroblogon különböző témákban megnyilvánuló felhasználók mintegy tíz százaléka tehető felelőssé a Twitter teljes forgalmának 90 százalékáért.

A Yahoo értesülései szerint a Harvard Business tanulmányának készítéséhez véletlenszerű mintát állított össze 300 000 Twitter-felhasználóból, akiknek egy hónapon keresztül követték a megnyilvánulásait. Ezután összehasonlították az eredményeket más, jelentős létszámú felhasználót tömörítő közösségi hálózaton tapasztalható szokásokkal.

A tanulmány eredményei között többek között az szerepel, hogy a Twitter felhasználóinak 55 százaléka nő, 45 százalék férfi. Azonban, a hímnemű felhasználóknak jellemzően 15 százalékkal több „követője”, kapcsolata van a Twitteren, s az urak és hölgyek egyaránt inkább a férfiak mikroblogjaira kíváncsiak. A kutatók szerint ez egy meglepő felfedezés, mivel a legtöbb közösségi hálózaton általában a hölgyek által generált bejegyzések és egyéb tartalmak állnak az érdeklődés középpontjában.

Szintén érdekes, hogy az átlagos Twitter-felhasználó mindösszesen egyetlen egy alkalommal ír az oldalra, s az összes felhasználó közel fele nagyjából 74 naponta ír az oldalra.

A felhasználók legaktívabb tíz százaléka azonban igyekszik pótolni ezt a hiányt, ugyanis ők küldik a Twitterre érkező üzenetek 90 százalékát. Az egyéb közösségi hálózatokon a legaktívabb 10 százalék csupán az így keletkező tartalom 30 százalékáért „felelős”.

A Harvard Business felmérésének egyik tanulsága, hogy a Twitter kevésbé „kétirányú”, az egyes felhasználók közötti kommunikációra fókuszáló közösségi hálózat (mint például a Facebook, vagy az iWiW), hanem inkább egy felhasználótól több irányba mutató publikációs eszköz (mint például a Wikipedia).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Mit kezdjen a média a Twitterrel?

Mitől nőtt egy év alatt 500 ezerről 7 millióra a havi egyedi látogatók száma és hogyhogy csaknem 50 ezer link van a Google News-on az elmúlt hónapból a Twitterrel kapcsolatban? - teszi fel a kérdést a hvg.hu médiabloggere.

hvg.hu Tech

Twitterre vonul az amerikai egyház

Támogatja az amerikai egyház a Twitter, írja a Telegraph, az egyházközségek tagjai és a klérus ugyanis egyaránt képes kihasználni a 140 karakteres üzenetek adta lehetőségeket - írja a Telegraph.

hvg.hu Tech

A virtuális emberkereskedelem teheti tönkre a Twittert

Az egyre népszerűbbé váló közösségi oldalnak csak az Egyesült Államokból érkező forgalma megkétszereződött márciusban, s már a nagyobb hírcsatornák is elkezdték kiaknázni a mikroblogban rejlő lehetőségeket. Érdemes azonban odafigyelni, mert egyes tényezők könnyen eltorzíthatják a Twitter működését.

MTI Tech

Közömbössé tesz a Twitter és a Facebook?

A média felgyorsult világa közömbössé tehet bennünket az emberi szenvedéssel szemben; az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook és a Twitter nem hagynak elegendő időt az agynak az olyan érzelmek felfogásához, mint az együttérzés és a csodálat, melyek az ember morális érzékének irányításáért felelősek – vélik amerikai kutatók.

Bari Máriusz Tech

Pornósztárok, függőség és egotréning: három éves a Twitter

Az elmúlt hónapok egyik legtöbbet említett, sokak által ígéretesnek tartott jelensége a harmadik születésnapját ünneplő Twitter közösségi oldal. Az SMS-hosszúságú üzenetekből felépülő publikus üzenőfal egyszerre blog, hirdetőfelület, fórum és ismerkedési lehetőség, de barátainkon kívül kedvenc sportolóinkat, zenekarainkat vagy pornószínészeinket is figyelemmel követhetjük ott.

hvg.hu Tech

Orgia a Twitteren: jó szexszel és majmokkal indul a hét

Kit ne érdekelne, hogy mit lehet tudni a jó szexről? A Twitter felfutó témái között most az egyik legerősebb a #goodsex - ugyanakkor jó tudnunk, hogy a Twitteren minden egyes naphoz különféle témák köthetőek, a zenétől a nadrág nélküli metrózásig.

MTI Tech

A Google megveszi a Twittert?

A Google állítólag arról folytat tárgyalásokat, hogy felvásárolja a Twittert. Régebben esett szó már arról, hogy a Facebookot üzemeltető cég veszi meg a riválisnak is számító közösségi internetes oldalt, ám az üzlet végül is meghiúsult, így a lehetőség a Google-nál maradt, amely úgy tűnik, élni is fog vele.

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

Megkérdezték a YouTube-ot, mikor oldják fel Donald Trump tiltását

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon