szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Vannak persze esetek, amikor Hollywood csak azért filmesít meg valamit… miért is?

Vannak persze esetek, amikor Hollywood csak azért filmesít meg valamit… miért is? A nézők véleménye tehát (jogosan) megoszlik a „megfilmesítéseket” illetően. A mai napig nem tudjuk például, hogy a remek zenével, csodás-borongós noir hangulattal és jó sztorival felruházott May Payne című játékból  miért kellett, az eredeti sztorihoz/zenéhez és hangulathoz még csak nagyjából sem hasonlító B-kategóriás akciófilmet kreálni? Szintén érthetetlen, hogy ami játékban aranyos és jó (Pacman), abból miért kell filmet készíteni? Ha valakit komolyabban érdekel a téma, itt megtekintheti a 10 legrosszabb számítógépes játék-film átírat listáját.

Úgy tűnik, a végzet elérte a közösségi oldalakat is, konkrétan a Facebookot: David Fincher rendező leszerződött a Columbia filmstúdióval a Facebook történetének megfilmesítésére. 

A sztori valóban érdekes: hogyan lett a 2004-ben, két harvardi tanuló által készített hobbi-oldalból napjainkra az internet egyik leglátogatottabb oldala, több mint 200 millió felhasználóval? Hogyan keresett milliárdokat a két jóbarát, anélkül, hogy szinte felfogták volna, mi történik? És miért is vesztek össze egy „életre” végül? 

A jó hír, hogy David Fincher nem akármilyen rendező (legutóbbi filmje a Benjamin Button élete). A film alapjául Ben Mezrich könyve szolgál (a könyv július 14-én jelenik majd meg, a címe „Accidental Billionares”, és a Facebook történetét meséli el). A forgatókönyvíró Aaron Sorkin, a film producere pedig az igényességéről ismert Kevin Spacey lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre

"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre

Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Nemzetbiztonsági kockázattá vált Biden szobabiciklije

Gulyás: Csak az a háziorvos kapja meg a teljes béremelést, aki szoros praxisközösséget vállal

Gulyás: Csak az a háziorvos kapja meg a teljes béremelést, aki szoros praxisközösséget vállal