szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új kutatás szerint az alkoholfogyasztás, bár hizlal, nem tehető egyértelműen felelőssé a pocak kialakulásért.

A news.com.au értesülései szerint egy brit kutatás rávilágított, hogy a sörhas kialakulása egyértelműen a géneknek tulajdonítható.

A nyolc éven át tartó vizsgálat több mint 20 000 sörivót – összesen 7876 férfit és 12 749 nőt – kísért figyelemmel. Bár a kutatók úgy találták, hogy azok híztak a legtöbbet, akik a leggyakrabban néztek a pohár fenekére (napi több mint egy liter szeszesitalt fogyasztottak), nem feltétlenül az „úszógumijuk” növekedett az italozástól.

Egy sör nem sör - tartja a mondás
© sxc.hu

A kutatók a csípő és a derék arányát mérték, hogy megállapítsák, az alkoholfogyasztók közül kinek növekedett a leginkább a pocakja, s úgy találták, hogy ez efféle változás véletlenszerűen következett be a különböző csoportok egyes tagjainál, nem található közvetlen összefüggés az alkoholfogyasztás és a „sörhas” kialakulása között.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Vétek György Gasztro

Milyen koktélok készülhetnek sörrel?

Ha nyár, akkor koktél. Ha koktél, akkor eszünkbe juthatnak a 20. század Amerikájának első évtizedei, amikor a szesztilalom évei alatt megszülettek az első kevert italok. De azt kevesen tudják, hogy sörrel már akkor is készültek koktélok, amikor az még ki sem volt találva.

Vétek György Gasztro

Nyaljunk sört!

Pár évvel ezelőtt még csak eszement divathóbortnak tűnt, mára azonban valóság lett. Lehet, hogy a sörfagylalt lesz 2009 nyári slágere?

MTI Tech

Miért szeretjük a sört?

Müncheni élelmiszerkémikusok rájöttek, hogy az ember a nyelv mely érzékelőivel észleli, és hogyan dolgozza fel a sör keserű ízét.

Vétek György Gasztro

A világ legdrágább sörei

Nincs az a borkedvelő, aki csillogó szemmel, lelkesedve ne tudná hosszan fejtegetni, miért kerülhet egy palack borritkaság akár pár százezer forintba is. De az, hogy egy üveg sör húszezernél is többet kóstáljon, mégpedig bolti áron, bizony még újgazdagéknál is kiveri a biztosítékot.

Vétek György Gasztro

A tejesember söre

Bő ötven évvel ezelőtt a belga sörfőzők szinte észre sem vették, de majdnem megfeledkeztek a több évszázados múltra visszatekintő búzasörükről. Szerencsére azonban jött egy tejesember, aki figyelmeztette őket.