szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az elkövetkező napokban tehát minden nap szolgálunk 1-1 notebookokkal kapcsolatos anyaggal:...

Az elkövetkező napokban tehát minden nap szolgálunk 1-1 notebookokkal kapcsolatos anyaggal: tippekkel, válogatásokkal, összehasonlító tesztekkel, bemutatókkal. Célunk, hogy egy helyen gyűjtsünk össze mindent, amiből egy notebookos (vagy leendő) notebookos profitálhat.
Mára az asztali gépek helyett ugyanis egyre többen döntenek valamilyen hordozható gép mellett, ám ezek néhány szempontból más elbánást igényelnek, mint a „hagyományos”, asztali munkaállomások. Notebook, netbook és MacBook, illetve ezekkel kapcsolatos tippek egyaránt szerepelnek majd a hét cikkeiben. Vágjunk is bele nyomban!
A hét nyitásaként - a teljesség igénye nélkül - rögtön csokorba is gyűjtöttük, hogy eddig milyen hasznos tanácsokkal szolgáltunk a notebookokkal kapcsolatban.

Milyen notebookot vásároljunk?
Az egyik legfontosabb szempont természetesen az, hogy milyen notebookot vásároljunk. Ebben az anyagban nem konkrét típusokat mutatunk be, hanem fogódzókkal szolgálunk a választás megkönnyítésére. Aki konkrét típusról szeretne olvasni, annak ajánljuk még a Sony Vaio-t bemutató korábbi cikkünket is.

Túlélési tippek notebookosoknak
Ha már megvan a notebook és kellően „belaktuk”, jöhet a mindennapi használat. Ebben a cikkben ehhez adunk praktikus tanácsokat, illetve mutatunk néhány olyan kiegészítőt is, amelyek hasznosak lehetnek egy notebook mellett, a Bluetooth-os egértől a hordozható projektorig.

Tuti tippek: hogyan védje notebookját?
Mivel a notebookot általában magunkkal is cipeljük, nem árt, ha gondoskodunk a gép és a rajta tárolt adatok védelméről. Ehhez szolgál hasznos tippekkel korábbi anyagunk.
Ha viszont nem voltunk kellően óvatosak, és valamilyen úton-módon elvesztettük notebookunkat, vagy éppen ellopták azt, az alábbi cikkből megtudható, mi ilyenkor a teendő, hogy legyen esélyünk visszakapni gépünket.
Sőt, a MacBook felhasználók egy kis extra szoftverről is olvashatnak, amely fotót küld a tolvajról, ha az megpróbál hozzáférni adatainkhoz az ellopott gépen.

Duplázza meg notebookja akkujának idejét!
Egy notebooknál kényes kérdés, hogy mennyit bír az akku, hiszen előfordulhat, hogy éppen nincs lehetőségünk tölteni, miközben mondjuk egy fontos üzleti prezentáció közepén tartunk.
A notebook akku üzemidejének meghosszabbítására, illetve az akku állapotának felmérésére és annak karbantartására is szolgáltunk már egy-egy cikkel. Előbbit itt, az utóbbit pedig itt  olvashatják.

Biztonsági mentés minden fontos adatról, ingyen és egyszerűen
Ha már az előbb szóba került adataink biztonsága, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy egy notebook jóval sérülékenyebb, mint egy otthon használt asztali gép. Éppen ezért jól tesszük, ha adatainkról folyamatosan készítünk biztonsági mentést.
Ehhez nyújthat segítséget az alábbi, sokoldalú és ingyenes backup szoftver.

S mivel adott esetben ez nem kevés adat (zenék, dokumentumok, levelek stb.), a DVD-re és USB memóriakulcsra való mentés helyett a legtöbb esetben érdemes valamilyen külső, USB-s merevlemezre készíteni a mentést. Ebből mutattunk már két megbízható és viszonylag olcsó darabot. Az egyiket otthon, míg a másikat akár útközben is használhatjuk.

Wifi-keresés
A wifi pontok keresése nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére az ingyen használható csatlakozási pontok felkutatására is találunk nagyszerű megoldásokat ebben a cikkben, illetve arra is kapunk tippeket, hogy miként védekezhetünk a rosszindulatú, ál-hotspotok ellen, amelyek üzemeltetőinek nem az ingyen internet-hozzáférés biztosítása, hanem adataink megszerzése a célja.

Kiegészítők
Aki pedig kiegészítőket keres notebookjához, az is bátran nézzen körül Kipróbáltuk rovatunkban. Nemrég mutattunk be például egy igazán mobil hangszórót, amely a vezetékes kapcsolat mellett Bluetooth segítségével is „összeköthető” egy notebookkal, vagy az LG mobil projektorát, amelynek segítségével nem csak prezentációkat tarthatunk bárhol a világban, de akár hordozható házimoziként is remekül megállja a helyét.

Végül fejezzük be cikkválogatásunkat két könnyedebb témával. Először is mutatunk néhány dual monitoros rendszerekben használható háttérképet, hiszen egy notebook esetében sokszor jól jöhet, ha otthon egy külső monitorhoz is tudunk csatlakozni a beépített képernyő mellett. A szép háttérkép pedig mindig jól jön. :)
A legvégén pedig még azt is megmutatjuk, mely notebookokat találtuk korábban a legszebbeknek!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk