szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Április 29-én rendezik meg ismét az elmúlt években nagy sikert aratott, 4-500 fő részvételével lezajlott Ethical...

Április 29-én rendezik meg ismét az elmúlt években nagy sikert aratott, 4-500 fő részvételével lezajlott Ethical Hacking konferenciát. A PTA CERT-Hungary, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az ISACA, valamint az EC-Council támogatásával zajló eseményen a szervező, a  NetAcademia Oktatóközpont ismét a gyakorlatias előadásokra helyezi a hangsúlyt, ezek keretében mutatja be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit.
A konferencián többek között szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET – ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja majd be. Zsíros Péter, a NetAcademia Certified Ethical Hacker minősítéssel rendelkező oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt.
Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója a cyber háborúról, a nemzetvédelemről, és ezen keresztül az informatika hadi szerepéről beszél.  Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két „félig működő” biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit és ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitálistojás-vadászat keretében. Barta Csaba, a Deloitte vezető IT-biztonsági tanácsadója a forensic investigation, vagyis az informatikai nyomozás területéről mutat be egy esetet: mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a Registry vizsgálatával. Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, amellyel általában csak „kidekorálni” lehet a weboldalakat.
A részletes program itt érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz

Vízi mozit álmodnak a városligeti csónakázótóhoz

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW