szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy amolyan hétvégi aprósággal szolgálunk e kissé borús nyári vasárnapon.

Ezúttal egy amolyan hétvégi aprósággal szolgálunk e kissé borús nyári vasárnapon. A Desktop Ruler elnevezésű kis segédprogramnak elsősorban a webdizájnerek, grafikusok és szoftverfejlesztők vehetik hasznát, de tulajdonképpen a kíváncsi „átlagfelhasználó” is elbíbelődhet vele, ha szeretné megtudni, pontosan mekkorák is a képernyőn látható ablakok, objektumok, természetesen pixelben megadva.
A program használata rendkívül egyszerű: kedvünk szerint alakíthatjuk a hosszát, és oda húzzuk a képernyőn, ahova kedvünk tartja. Van rajta egy ki-/bekapcsolható kis segédsáv a pontosabb méréshez (ez felül mutatja a mért hosszt, alul pedig azt, hogy hányadik pixeltől kezdtük a mérést, és az meddig tart a képernyőn).

Ha szükség van rá, beállíthatjuk, hogy folyamatosan lebegjen a többi ablak fölött, de ezen kívül már csak elforgatni lehet a sarkában látható egyik gombbal, a másikkal pedig bezárni, szóval igazán nincs túlbonyolítva a szoftver. A célnak viszont tökéletesen megfelel!
A program használható Linuxon, OS X-en és Windowson egyaránt. A működéséhez és a telepítéséhez az Adobe Airre van szükség.
Aki egy kicsit több funkcióval bíró megoldásra vágyik, annak javasoljuk a korábban bemutatott Window Ruler alkalmazást, amely azonban csak Windowson futtatható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szerencsejáték Zrt.-nél fideszes települések nyernek mászókát

A Szerencsejáték Zrt.-nél fideszes települések nyernek mászókát

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Többen máris megrohamozták a utahi sivatagban talált fémoszlopot

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott

Koronavírus: 6360 új fertőzött, 115 halott