szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kommunista állam magát dicséri a videomegosztóra feltöltött klipeken, emellett tagadja, hogy köze lenne a dél-koreai hadihajó elsüllyesztéséhez.

A Yahoo News értesülései szerint keddi nap során tizenegy videót töltött fel a Youtube-ra egy uriminzokkiri nevű felhasználó, amely egy észak-koreai kormányzati weboldal neve is egyben. Az egyik, közel hat perces, angol nyelvű videó Kim Dzsong-Ilt dicséri, többek között „a mennyországból érkezett ezredesként” nevezve a „kedves vezetőt”.

Egy másik, egy hete megjelent felvételen Ju Mjung-Hwan dél-koreai külügyminisztert bírálják, miután júliusban olyan kijelentéseket tett, melyek szerint a fiatal, baloldali érzelmű dél-koreaiaknak Kim Dzsong-Il rezsimjében kellene élniük.

Egy harmadik klip Szöult próbálja nevetségessé tenni, mivel a dél-koreai vezetés nem tudta elérni, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa ne vegye figyelembe Phenjan nyilatkozatát, mely szerint Észak Korea tagadja a déli hajó márciusi elsüllyesztését. A sok feszültséget szító eset során 46 tengerész vesztette életét.

A Yonhap hírügynökség szerint Észak-Korea propaganda-háborút indított, s ezt az internetre is ki akarják terjeszteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Világ

Kivégezhették Észak-Korea szöuli főtárgyalóját

Észak-Koreában kivégeztek egy volt kormánytanácsost, aki a Dél-Koreával tárgyaló küldöttség vezetője volt 2004 és 2007 között - jelentette kedden egy nagy példányszámú dél-koreai napilap egy Észak-Koreát jól ismerő, meg nem nevezett pekingi forrásra hivatkozva.

MTI Világ

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót

Észak-Korea elfogott egy dél-koreai halászhajót, mert állítása szerint behatolt kizárólagos gazdasági érdekterületére a Koreai-félsziget keleti felén - közölte vasárnap a dél-koreai parti őrség.

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható

Tíz fok sem lesz szerdán, keleten havazás is várható

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó

Összeverekedett két panda Szecsuanban, 17 percig gyűrték egymást - videó

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt

A Covid miatt még többen maradnak pszichiátriai ellátás nélkül, mint a járvány előtt