szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Card 2.0 nevű eszköz félig bankkártya, félig futurisztikus készülék, amely a maximális biztonságra törekedve védi a felhasználó adatait, s akár egyszerre több bankszámlával is használható.

A technológiával foglalkozó Mashable oldal értesülései szerint a Dynamics nevű startup-cég a Szilícium-völgyben rendezett DEMO című konferencián mutatta be új fejlesztését, amellyel el is nyerték a közönségdíjat.

Az eszköz különlegessége a karc- és ütésálló műanyag lapka lelke, amely egyszerre több bankszámla adatait is képes tárolni, így a felhasználó igényei szerint fizethet arról a számláról, amelyikről szeretne. A kártya bekapcsolásához először egy személyi biztonsági kódot kell beütnie, melyet követően a kártya megfelelő sávjában megjelenik az adott számlához tartozó bankkártyaszám egy részlete, a kártya hátán lévő mágnescsík pedig feltöltődik az adott számlához kapcsolódó információkkal. Néhány percnyi inaktivitás után a szám újra eltűnik és a mágnescsík is törli az adatokat, így ha valaki elveszti a kártyáját, csak egy műanyagdarabot hagy hátra a megtalálóknak.

Jeff Mullen, a Dynamics vezérigazgatója a Mashable stábjának nyilatkozva elmondta, a cég több nagyobb bankkal folytat tárgyalásokat, sőt, egyes helyeken már tesztelik is az új típusú kártyákat. Bár pontos dátumot nem árulhatott el, a Card 2.0 nevű eszközök akár egy éven belül is megjelenhetnek a piacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Bűnügyi felügyelet alatt marad Bige László

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Több tünetmentes Covid-fertőzött gyerek súlyos szövődményekkel került kórházba

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni

Doku360: Nem tudom, hogy fel tudnám-e adni