szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Science tudományos magazinban megjelent publikáció szerint amerikai kutatók a hordozható elektronikus eszközök...

A Science tudományos magazinban megjelent publikáció szerint amerikai kutatók a hordozható elektronikus eszközök memóriáját vizsgálva jutottak arra a következtetésre, hogy a legtöbb energia az információ tárolása, pontosabban az adatok lekérdezésekor veszik el. A jelenleg használt memóriamodulok parányi fémvezetékekkel kapcsolódnak össze, és minden alkalommal, amikor hozzá kell férni a lapkán tárolt információhoz, ezeken a vezetékeken haladnak át az elektromos impulzusok.

Hetekig vagy hónapokig is bírja hamarosan?

A villamosmérnököknek ezeket a vezetékeket sikerült az emberi hajszálnál tízezerszer kisebb nanocsövekkel helyettesíteniük, így a memóriák energiafelhasználása is az eddigi töredékére csökkent.
   
Eric Pop, a kutatás vezetője, a The Daily Telegraph brit napilap honalpjának elmondta, hogy a jelenlegi akkumulátorkapacitások mellett az új technológiával készülő laptopok, telefonok hetekig, vagy akár hónapokig is használhatók lesznek egy feltöltéssel. A kutató reményei szerint a hordozható számítástechnikai eszközök hatásfoka olyan szintre fejleszthető nanotechnológiával, hogy az új mobilok akár hőenergiával, mozgási energiával, vagy éppen napenergiával is tölthetők lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

Blokkolja az olasz hatóság a gyerekeknek a TikTokot, miután meghalt egy 10 éves lány

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

2021-ben berobban az elektromos autók piaca

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről

Méz-királynő – Páratlan felvételek egy bámulatra és irigylésre méltóan tiszta életről