szerző:
MTI

Napi húszezer kiskamasz Facebook-profilját törlik a világ legnagyobb közösségi portáljáról - derül egy friss felmérésből, amely szerint a több mint 600 millió taggal rendelkező oldal törekvései ellenére is szinte minden második 12 év alatti amerikai gyermek tagja valamelyik közösségi oldalnak.

Bár a Facebook felhasználási feltételei között szerepel a 13 éves korhatár, az üzemeltetőknek nincs semmi lehetőségük ellenőrizni, hogy kik azok, akik füllentenek az életkorukkal kapcsolatban - írta csütörtökön a The Daily Telegraph ausztrál napilap. A Facebook adatkezelési tanácsadója, Mozelle Thompson megerősítette, hogy az oldalról naponta átlagosan húszezer felhasználót túl fiatal életkoruk miatt zárnak ki.

Al Franken minnesotai demokrata párti szenátor - egyike azoknak az amerikai politikusoknak, akik korábban is aggályukat fejezték ki a Facebook adatkezelésével kapcsolatban - elmondta, hogy a 13-17 év közötti korosztály az, amelyre a legnagyobb veszélyt jelentik az internetes ragadozók. Ráadásul a tinédzserek azok, akik figyelmetlenségből telefonszámukat és otthoni címüket is képesek megosztani másokkal.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Hívő vagyok, facebookozom

Remek kommunikációs csatorna, ahol mindenki úgy jelenik meg, ahogy jónak látja - így lehetne sommázni a megkeresett egyházak válaszait azzal kapcsolatban, mit is várnak a hívőktől a közösségi oldalakon.

hvg.hu Tech

A nők az aktívabbak a Facebookon

A 18-64 éves korosztályból a közösségi oldalon jelen lévő internetezők több mint fele napi szinten használja az ilyen portálokat, amelyek közül az iWiW-en és a Facebookon a nők, míg a Myspace-en és a Twitteren a férfiak aktívabbak - derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Média közös kutatásából.

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás

A Médiatanács leokézta az MTVA karaktergyilkos híradóját

A Médiatanács leokézta az MTVA karaktergyilkos híradóját

Ez de jó: jelezni fog a Google Maps, ha traffipaxot lát

Ez de jó: jelezni fog a Google Maps, ha traffipaxot lát

Soha nem volt ennyire népszerű a briteknél az EU-ban maradás ötlete a Brexit-népszavazás óta

Soha nem volt ennyire népszerű a briteknél az EU-ban maradás ötlete a Brexit-népszavazás óta

Megvan, mikor szavaznak az új Brexit-javaslatról

Megvan, mikor szavaznak az új Brexit-javaslatról

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből