szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban mutattunk már példát arra, milyen egy igazán professzionális - és sajnos pont ezért fizetős - diagramkészítő...

Korábban mutattunk már példát arra, milyen egy igazán professzionális - és sajnos pont ezért fizetős - diagramkészítő program, amely előtt gyakorlatilag nincsenek akadályok e témában.
Aztán szolgáltunk online megoldással is, amelynek segítségével telepítés nélkül, pillanatok alatt dobhatunk össze ilyen ábrákat, sőt, nemrég addig merészkedtünk, hogy egy ASCII karaktereket használó megoldást is mutattunk (ennél extrémebb dolgot diagramkészítés témában eddig nem sikerült levadásznunk).

Kényelmes és gyors

Ezúttal egy "hétköznapi" diagramkészítő alkalmazást mutatunk, amely azonban számos jó tulajdonsággal rendelkezik.
Az yEd először is teljesen ingyenes, másodszor cross-platform, vagyis működik Windowson, Linuxon és OS X-en is, harmadszor elég komoly eszköztárral rendelkezik, s végül még csak nem is olyan nehéz a használata.
Segítségével gyorsan és egyszerűen tervezhetünk folyamatábrákat, adatbázisokat, cégfelépítést, családfát, hálózatokat, diagramot, szoftver folyamatábrát stb. Itt látható néhány meggyőző minta.
Az elemek átlátható elrendezésével sem kell szenvednünk, a program képes automatikusan is elrendezni azokat a munkalapon.

Online megosztott dokumentum

A felhasználható elemeket illetően bőségesen van választék, ráadásul mindent testre szabhatunk, módosíthatunk. A felület átlátható, az elkészült anyagokat pedig különféle vektoros, bitmapes vagy éppen PDF formátumba exportálhatjuk. Sőt, akár online megosztható, nagyítható ábrát is készíthetünk.
A programot innen tölthetjük le, Windowsra, OS X-re és Linuxra egyaránt. Használatához Java runtime szükséges (ha ez megvan, indítható akár a böngészőből is).

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Levegő Munkacsoport nem veszi át a Budapestért díjat, Karácsony ezt figyelmeztetésnek veszi

A Levegő Munkacsoport nem veszi át a Budapestért díjat, Karácsony ezt figyelmeztetésnek veszi

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Háborút vitt a fociba, örökre eltiltotta az UEFA egy azeri klub sajtófőnökét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét