szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A kékszakállú herceg vára és a Bolero mindössze háromszor (szeptember 7-én, 9-én és 10-én este) tekinthető meg ebben a...

A kékszakállú herceg vára és a Bolero mindössze háromszor (szeptember 7-én, 9-én és 10-én este) tekinthető meg ebben a formában Budapesten. Különleges élményben lesz részük a nézőknek, hiszen a világon elsőként élik át, milyen az, amikor a virtuális valóság és az élő előadás határai elmosódnak. A produkció megalkotásában résztvevő nemzetközi csapat olyan látványt ígér, amelyet eddig csak a 3D-s mozifilmek vetítésekor láthattak.

Bartók és Ravel művéhez minimális hagyományos díszlet készül, a hátteret virtuálisan jelenítik majd meg. Az alkotó csapat egy új megoldást talált fel a real time 3D sztereoeffektusok létrehozására. Ez a "3DLive Live" fejlesztés, amelyet a világon először a Magyar Állami Operaházban használnak majd. Az est rendezői Renzo Cerbo, filmes szakember és Caterina Vianello színházi rendező, az előadás karmestere Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

Az alkotók ígérete szerint senkiben sem fognak elhomályosulni az eddig látott csodálatos kékszakállú-rendezések, hiszen ez egy 3D-s produkció, amelynek a segítségével egy órára olyan thriller-világba léphetnek, ami élő előadás során eddig lehetetlennek bizonyult.

A jegyek már kaphatók az előadásokra az ismert jegyárusító helyeken.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Felvételi zárlat koronavírus miatt a szegedi szívsebészeti osztályon

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Hamilton indulhat az élről Szocsiban

Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar

Ingyen maszkot ad a feledékeny vásárlóknak a Spar