szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Eddig több, mint hatmilliárd alkalmazást töltöttek le androidos telefonokra, így világosan kitűnik, hogy az Android...

Eddig több, mint hatmilliárd alkalmazást töltöttek le androidos telefonokra, így világosan kitűnik, hogy az Android piaca robbanásszerűen növekszik. A felhasználók korlátlanul tölthetik le amit akarnak és akkor amikor akarják. Ugyanakkor a felhasználóknak ügyelniük kellene a mobiltelefonjuk védelmére, ugyanis a Symnatec legfrissebb Internetbiztonsági tanulmánya rávilágított, hogy négyszer több a kifejezetten androidos telefonokat célzó vírusok száma az előző évi adatokhoz képest. Emellett a legújabb Norton-felmérés szerint az Egyesült Államokban a felhasználók 36 százaléka vesztette el, illetve lopták már el a telefonját. Éppen ezért a fogyasztók mobileszközeinek védelme fontosabb, mint valaha.

A Norton Mobile Security Lite tökéletesen ötvözi a lopásgátló funkciókat a kártékony programok elleni védelemmel, így a felhasználóknak akkor sem kell aggódniuk, ha készülékük esetleg elveszne, vagy lopás, illetve rosszindulatú program áldozatává válna.

“A Norton nemcsak biztonságérzetet nyújt függetlenül attól, hogy éppen mit csinálunk a mobiltelefonon, de az új Mobile Security Lite megvédi a bizalmas adatainkat.  A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a készülék elvesztése esetén egy SMS elküldésével távolról töröljék a készüléken lévő tartalmat, illetve blokkolják a kéretlen hívásokat vagy üzeneteket. Ezen kívül a Mobile Security Lite automatikusan ellenőrzi a készülékre letöltötött alkalmazásokat és elvégzi a biztonsági frissítéseket.Ezekkel az alapvető funkciókkal a készülék és a felhasználó állandó biztonságban van “ – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.

A Norton Security Lite gond- és kötelezettségmentes lehetőséget kínál ingyenesen az Android felhasználók számára. Legfontosabb jellemzői a következők:

Lopásgátló: Sms-en keresztül távolról is letiltható az elveszett vagy ellopott készülék, hogy jogtalanul ne férjenek hozzá a felhasználó személyes adataihoz, illetve ne használhassák a készüléket..

Vírusírtó: Automatikusan ellenőrzi a mobilkészülékre letöltött összes alkalmazás- és fájlfrissítést, majd eltávolítja a fenyegetéseket anélkül, hogy lassítaná a készüléket.

Automatikus frissítések: Automatikusan letölti és telepíti a biztonsági frissítéseket, ezzel mindig egy lépéssel megelőzve a kiberbűnözőket.

Az új Norton termék jelenleg angol, francia, olasz, német és spanyol nyelven érhető el.

Azoknak a felhasználónak, akik további védelmi funkciókat szeretnének, lehetőségük van egy éves előfizetés esetén az átfogó megoldást kínáló Norton Mobile Security telepítésére.
A kibővített Norton mobilbiztonsági termék lehetővé tesz olyan biztonsági szolgáltatásokat, mint a készülék tartalmának távoli elérése és törlése, kéretlen hívások vagy üzenetek blokkolása, illetve olyan adathalász oldalak letiltása, amelyek a személyes információk vagy pénz lopására specializálódtak.

Szakértők: A Norton biztonsági szakértői bármikor a rendelkezésre állnak, hogy megvitassák a legújabb termékeket és tippeket adjanak, hogyan őrizhetőek meg a személyes adatok a mobil biztonsági eszközök segítségével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Egy órát vesztegeltek az utasok, mert a vonat elhagyta két kocsiját

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt