szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A SwaggSec nevű hekkercsoport tagjai közleményük szerint betörtek a világ legnagyobb internetszolgáltatójának számító China Telecomhoz - számolt be az Index.

A Twitteren bejelentett és a Pastebinen közzétett jelentés szerint a 900 adminisztrátori, vagyis rendszergazdai felhasználó nevét és jelszavát pont olyan könnyű volt megszerezni, ahogyan a csapat tagjai előre sejtették.

„A China Telecom SQL szervereinek feldolgozási kapacitása kirívóan alacsony, mi meg türelmetlenek vagyunk, ezért nagyjából egy hónap után leálltunk a letöltéssel" – áll a közleményben, ami szerint az akció során többször túl is terhelték a szervereket. A SwaggSec-tagok szerint ennek ellenére az üzemeltetők egészen addig semmit sem vettek észre a behatolásból, amíg a csoport egy SwaggSec aláírással ellátott üzenetet nem hagyott nekik. Az ellopott bejelentkezési adatokat bárki letölheti a Piratebayről.

Az Index azt írja: a támadás felfedezését követően a China Telecom elköltöztette a szervereket, de hivatalos közleményben nem ismerte el az esetet, és a SwaggSec szerint a jelszavakat sem változtatták meg. „Akármelyik pillanatban visszaléphetnénk és lenullázhatnánk a rendszereiket, ezzel előfizetők millióit vágva el a telekommunikációtól" – írja a hekkercsoport közleményében.

A SwaggSec ezzel egy időben a Warner Bros. cégcsoport belső rendszerét is sikerrel támadta. A csoport szerint elképesztő, hogy bár megtalálták a Warner IT-osztályának elemzését a saját szervereik és az üzemeltetett weboldalak sérülékenységéről, a szakemberek a dokumentáláson kívül semmit sem tettek a súlyos biztonsági rések elhárítása érdekében.

Az eseményeket sem a China Telecom, sem a Warner nem kommentálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Meghalt Kriza Ákos

Meghalt Kriza Ákos

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya