szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tőkebevonással erősített Mixgar magyar startup közösségi zenegépe idén nyáron négy nagy eseményen, az EFOTT, Hegyalja, Campus és SZIN fesztiválokon is kipróbálható.

A Digital Natives technológiai inkubátorában született Mixgar lehet a következő magyar üzleti sikersztori. Az önmagát social jukeboxként, azaz közösségi zenegépként definiáló online alkalmazáson fiatal magyar fejlesztők kezdtek dolgozni egy évvel ezelőtt. A világ több pontján különböző technológiai fórumokon megjelent innovatív projekt iránt már régóta nagy az érdeklődés, de idén az InvestLife Zrt. által kezelt Phoenix Investment magánbefektetői csoport 18 millió forintos tőkebevonásra szánta el magát. A többségi tulajdon továbbra is a Digital Natives-nél maradt, de június 1-jétől a Mixgar mint önálló vállalat működik tovább. Magánbefektető továbbra is a Mixgar vezetője, a CEO pozíciót betöltő Huszár Gerzson.

A Mixgar online zenei alkalmazásnak kétféle használati módja van: professzionális és házibuli. Az előbbivel kocsmákat, éttermeket, boltokat céloznak a fejlesztők. Minden okostelefonnal rendelkező vendég számára láthatóvá válik a lejátszási lista, amint készülékével a helyszínen található QR-kód segítségével becsekkol a mixgar.com-ra. A vendégek az online alkalmazás segítségével befolyásolni tudják, hogy melyik zeneszám kerüljön előbb lejátszásra és melyik szoruljon háttérbe a listán. A zeneszámok mellett található Facebook gomb segítségével pedig publikálhatják, hogy hol partiznak éppen és melyik számra, ami segíti a helyszínek megjelenését a közösségi hálón.
Az ingyenesen kipróbálható házibuli alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvencei is a lejátszási listába kerüljenek, ezzel teljesen demokratizálva a zeneválasztást a Facebookon, Last.fm-en megadott és a Mixgaron definiálható kedvencek segítségével. A házibuli verzió jelenleg is ingyenesen használható és bárki által kipróbálható a mixgar.com oldalon. A buliba érkező vendégek ebben az esetben is okostelefonjaik segítségével vehetnek részt a kollektív mixelésben.

Sem a professzionális sem a házibuli verzióhoz nincs szükség különleges hardverre: egy PC-n, interneten és a résztvevők telefonján kívül nem kell más hozzá. Aki buliban szeretné tesztelni a Mixgart, az megteheti a Pepsi DJ Barban az EFOTT, Hegyalja, Campus és SZIN fesztiválokon - ahova egyébként is szerencsés okosmobilt vinni -; a koncertek előtt lounge zenét keverhet minden oda látogató, a koncertek után pedig a videó diszkó lejátszási listájába szólhatnak bele a fesztiválozók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!