szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A számítógépezéssel töltött idő jelentős részét a filmnézés és a zenehallgatás teszi ki. Nem véletlen, hogy fontos kérdéssé vált a médiumok megfelelő formátumba alakítása.

Az önfeledt szórakozáshoz nem árt, ha a videók és a hangállományok  a megfelelő formátumban állnak rendelkezésünkre. Átalakítgatásuk azonban nem túl egyszerű, szerencsére vannak megfelelő eszközök ehhez. Ilyen például az ingyenes Oxelon Media Converter nevű program.

A szoftver és a hozzá tartozó pluginek letöltése után kattintsunk az exe fájlra, hogy azután varázslós segítséggel telepíthessük a konvertert. A továbbiakban egy áttekinthető fő ablak fogad, ahova az Add files gombra kattintva vihetjük be az átalakítandó fájlokat. Több opción keresztül állíthatjuk be, milyen végeredményt szeretnénk, illetve hogy hova, milyen mappába kerüljön majd a konvertált állomány. Ezután már csak a Conversion gombra kell kattintanunk, s kis idő múlva meg is kapjuk a minden szempontból megfelelő fájlt. Egyszerre akár több állományt is átalakíthatunk, ezek számát a Settings menüre határozhatjuk meg.

A program által kezelt audio- és videoformátumokat, illetve a támogatott kodekek listáját a termékoldalon találhatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt