szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha kíváncsiak vagyunk, mit is rejt számítógépünk belseje, nincs szükség arra, hogy szétkapjuk, hiszen akár egy kis program is elárul minden titkot róla.

Olykor mágikus feketedoboznak tűnik a számítógép, hiszen nem igazán tudjuk, mit is rejt a belseje (persze amikor vásároltuk, talán még képben voltunk, de aki nem hivatásszerűen foglalkozik ezzel, az hamar elfelejti a különféle számokat, specifikációkat).

Ha mégis e tudásra vágynánk, akkor próbáljuk ki a Speccy nevű programot (az ingyenes és a természetesen több szolgáltatást kínáló fizetős változata egyaránt erről az oldalról tölthető le), amelyik igazán részletes információt nyújt arról, mit is rejt gépünk belseje.

A letöltése után kattintsunk az exe fájlra a telepítéséhez (ekkor nyelvet is választhatunk, és a magyar is köztük van). Az indítása után a programocska feltérképezi a rendszerünket, és nemcsak az összetevőket mutatja meg, hanem még a hőmérsékletükről is informál (már ahol ennek egyáltalán jelentősége van). Akár ki is nyomtathatjuk az áttekintést, vagy elmenthetjük XML-ként, esetleg szövegfájlként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó