szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan kezünk kiterjesztésévé válik a billentyűzet, annyit gépelünk, miközben dolgozunk, szórakozunk. Ha gyorsan és flottul bánunk a billentyűkkel, értékes időt takaríthatunk meg.

A gyors és pontos gépelés értékes perceket takaríthat meg számunkra, így érdemes picit gyakorolnunk, különösen hogy ezt egészen egyszerűen, akár közvetlenül a böngészőnkből is megtehetjük. Ebben segíthet a Type Fu nevű ingyenes szolgáltatás, amelynek használatához semmit sem kell letöltenünk, közvetlenül a böngészőnkből érhetjük el.

Lépjünk fel a szolgáltatás oldalára, ahol tíz nehézségi fokozat közül dönthetjük el, melyiket próbáljuk. A Settings fül alatt választhatjuk ki a billentyűkiosztást, a Lesson alatt pedig beállíthatjuk, hogy betűket, szavakat, számokat vagy – angol nyelvű – mondatokat adjon-e meg a rendszer.

Az Enter lenyomása után kezdődhet a gépelés, amit a régi írógépek zajára emlékeztető hanghatás kísér. Ha végeztünk, láthatjuk gépelésünk sebességét, pontosságát, illetve azt, hogy mennyi idő alatt birkóztunk meg a feladattal. A szolgáltatás statisztikát is készít a leggyakoribb elütéseinkről.

Most már tehát az ellenfél is megvan: a gépelési sebesség és persze a pontosság: velük lehet felvenni a versenyt a következő alkalommal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt kilométeres a dugó az M3-ason

Öt kilométeres a dugó az M3-ason

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Az ügyvédje szerint nem fogják bíróság elé állítani a Madeleine McCann megölésével gyanúsított férfit

Összegyűlt a pénz a magyar olimpikon kislányának kezelésére

Összegyűlt a pénz a magyar olimpikon kislányának kezelésére