szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akit érdekelnek tágabb környezetünk titkai, annak mindenképpen érdemes virtuális kirándulást tennie Naprendszerünkbe, egy látványos weboldal segítségével.

Elsősorban oktatási célra szánták fejlesztői a 3D Solar System Web nevű oldalt, azonban azoknak is érdemes ellátogatniuk ide, akiket csak a kíváncsiságuk hajt, és szeretnék jobban megismerni Naprendszerünk fantasztikus világát.

Az oldalra fellépve először nyelvet választhatunk (a kínálatban a spanyol és a portugál szerepel), majd kezdhetjük is a nem mindennapi utazást.

Az egerünket mozgatva (és az oldalon feltüntetett billentyűket lenyomva) nagyíthatunk bele az égitestek világába, és persze forgathatjuk is ide-oda a bolygókat. Bal oldalon kiválaszthatjuk azt az égitestet, amelyikre közelebbről is kíváncsiak vagyunk, ekkor rövid leírást kapunk róla, és a jellemző adatait is megtekinthetjük – mindezt jóval látványosabb formában tehetjük, mintha csak egyszerűen „fellapoznánk” a Wikipédiát.

S ha valaki nem fáradt volna el, és további felfedezőútra is elmenne, annak a NASA oldalát ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Toplista: ezek most Európa legkelendőbb új autói

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra