Még csak érteni sem kall nagyon a komputerekhez, egy ügyes, ingyenes alkalmazás minden különösebb felhajtás nélkül mutatja meg mindazt, amit a számítógépünkről tudni érdemes.

Természetesen a Windows saját eszközeivel is felderíthetők gépünk titkai, azonban az InerziaMonitor nevű ingyenes programmal igencsak leegyszerűsíthető ez a művelet.

A programot innen tölthetjük le, majd a zip fájl kicsomagolása után az exe fájlra kattintva telepíthetjük. Ha úgy állítottuk be, akkor a telepítés után azonnal el is indul a kis detektív, és máris mutatja gépünk memóriahasználatát, a szabad RAM területet, és valamennyi fontos jellemzőt operációs rendszerünkről.

A View fül alatt a hardverekről tudhatunk meg sok mindent, köztük például azt, hogy meddig bírja még szuflával az akkumulátorunk.

A futó folyamatokat is megmutatja a program, sőt akár kereshetünk is konkrét folyamatra.

A Utilities/Quick Launch fül alól pedig egyetlen kattintással elérjük az Internet Explorert, a Vezérlőpanelt, az alap böngészőnket, sőt a Windows rendszerkonfigurációs ablakát is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!