szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha bonyolult képleteket akarunk beszúrni egy e-mailbe vagy egy Word dokumentumba, nem egyszerű a dolgunk, hacsak nem keressük fel az alábbi weboldalt.

A gyökjelekkel, görög betűkkel és egyéb nyalánkságokkal megtűzdelt képleteket nem egyszerű előállítani, és egy szövegbe helyezni, azonban a Tex2Img szolgáltatás segítségével ez gyerekjátékká válik.

Ami a legjobb az egészben, mindehhez semmit sem kell letöltenünk a gépünkre, egyszerűen lépjünk fel erre az oldalra. Ha picit lejjebb görgetünk, akkor a zöld mező felett tucatnyi matematikai szimbólumból, képletmintából, görög betűkből, relációs jelekből válogathatunk, illetve a kiválasztott képletrészletekben meg is változtathatjuk a betűket.

Jobbra meghatározhatjuk, hogy milyen színnel és milyen színű háttér előtt jelenjen meg a képlet. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor a Convert gombra kattintás után megkapjuk a beágyazható kódját, vagy letölthetjük kép (png) formátumban, és ezután bármilyen szövegbe betehetjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!