szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korszerűsítik a 112-es általános segélyhívószám informatikai hátterét. A hazai alrendszer kivitelezői azt ígérik: a változások után gyorsabb lesz a segélyhívás folyamata, és gyorsabban érkezhet majd a segítség.

Év végére elkészül az Egységes Segélyhívó Rendszer (ESR), a 112-es segélyhívószám infokommunikációs háttere. A rendszer szállítója a Huawei. Az európai szintű rendszer fő célja kettős: a segítségnyújtás folyamatának gyorsítása, valamint a fals hívások számának csökkentése - írja a TechCorner. A 104, 105 és 107 hívószámokat továbbra is lehet hívni - hogy meddig, az még nem eldöntött.

A projekt keretében idén tavasszal már elkészült a két hívásfogadó központ. A szombathelyi és miskolci call centerekbe futnak be a 112-es számra érkező hívások. Mindkét helyszínen 110-110 munkahelyet alakítottak ki; összességében 850 fő dolgozik majd a két létesítményben. A TechCorner azt írja: a segélyhívó munkatársai – akiknek a kiválasztása már elkezdődött – szigorú, nemzetközi protokoll alapján teszik majd fel a kérdéseket a betelefonálóknak. A cél, hogy a megfelelő tevékenységirányító központ a lehető leghamarabb tudomást szerezzen a bejelentésről és megkezdődhessen az intézkedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja