szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes képre bukkantunk: igencsak mélyen kellett a zsebébe nyúlnia annak, aki egy „olcsó” számítógépet szeretett volna venni 1979-ben.

Hogy mit nevezünk olcsónak, az persze viszonyítás dolga, de azért a 10 ezer dollár körüli összeg, amelyért 1979-ben kínálták a képen látható számítógépet, talán mégsem mondható annak.

Igaz, „fantasztikus” jellemzői voltak: 11 Mbájtos merevlemeze, 4 MHz-es processzora, 64 KB-os gyors RAM-ja, amelyet akár 512 KB-osra lehetett bővíteni. Még két hajlékonylemezes (floppy) meghajtó is volt benne.

Forrás: MIUI

A MIUI oldalán található kép egy hirdetést mutat 1979-ből, a nálunk ismeretlen nevű Cromemco cég ajánlja a nagyközönség figyelmébe számítógépét, amelyet „alacsony árunak” nevez. Persze 10 ezer dollár még ma is tetemes pénz, nemhogy 1979-ben, igaz, a számítástechnika is egész máshol tartott.

Szóval még mindig drágálljuk a Maceket?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

A járvány is az emberkereskedőknek segített

A járvány is az emberkereskedőknek segített

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?