szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes kép rajzolódik ki a meglehetősen fragmentált Android-univerzum legújabb statisztikájából.

Az Android fejlesztői blogon megjelent statisztika szerint (az adatok frissek, 7 napon keresztül gyűjtötték őket, február 4-ig bezárólag) az androidos készülékek 20 százalékán még mindig a 3 éves Gingerbread fut, több mint tízszer annyi eszközön, mint a legújabb KitKat.

A legelterjedtebb a maga 60,7 százalékával a viszonylag fiatal Jelly Bean – azonban ezeknek a készülékeknek a többsége a 4.1-es verziót futtatja, holott a későbbi frissítésekkel már újabb funkciók is javítások érkeztek. A 4.4-es változat, azaz a KitKat az androidos eszközök mindössze 1,8 százalékán fut, alig megelőzve a 2010-ben debütált Froyót (1,3 százalék).

A KitKat valamivel több mint három hónap alatt produkálta ezt az eredményt, és csak összehasonlításképpen: a 4.1 Jelly Bean az első négy hónap után a piac 2,7 százalékát fedte le.

Mindez persze nem feltétlenül a Google hibája. Gondolni kell ugyanis a régebbi eszközök korlátaira (bár éppen a fragmentáció csökkentése miatt a Google, állítása szerint, úgy készítette a KitKatet, hogy az a régebbi eszközökön is fusson), illetve arra, hogy a szoftverfrissítések sem mennek máról holnapra (hogy mikor, melyik készülék kaphat frissítést, arról ebben a cikkünkben olvashatnak).  

Azonban ha valaki a gyártókat hibáztatná ezért, az gondolja át, hogy ez a bizonyos szoftverfrissítés nem is olyan egyszerű. Hogy mennyire nem az, arról a HTC készített egy sokatmondó infografikát. http://www.htc.com/us/go/htc-software-updates/

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Nem Orbán, hanem az elköltendő közpénz miatt "titkos" az alagút

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Bosszúból szivárogtathatták ki a Barátok közt befejezését

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást

Levélben kéri Orbán Viktort a PDSZ, rendelje el a teljes digitális oktatást