szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddig kevéssé ismert közösségi oldal, a Path egyre nyitottabb a nagyobb tömegek felé, ezt pedig egy remek üzenetküldő alkalmazással (is) egyértelművé tette. Ettől persze még lehet exkluzívan, csak legjobb barátainkkal használni, sőt, most a legjobb ezt tenni.

A Path mobil közösségi oldal korábban azzal tűnt ki, hogy sokáig 50 főre limitálta a felvehető ismerősök számát, így egy olyan hellyel akart szolgálni, ahol csak a legjobb barátaink posztjaival és üzeneteivel találkozhatunk, így akár többet is használhatnánk, mint a Facebookot. A terv nem teljesen jött be, hiszen egy idő után 150 ismerős lett a limit, nemrég pedig 500.

Ettől függetlenül még mindig nagyon kevesen használják, így nem kell attól tartanunk, hogy mindenki bejelöl majd rajta. Sőt, egy új alkalmazásnak köszönhetően még hatékonyabban használható a kizárólag legjobb barátainkkal való kapcsolattartásra. Ehhez mindössze úgy kell dönteni a baráti társaságoknak, hogy ide regisztrálnak, és itt garantáltan csak egymással kommunikálnak, méghozzá az új, minőségi alkalmazással.

Az ingyenesen letölthető Path (Android, iPhone/iPad) mellé ugyanis - a Faceboook rendszeréhez hasonlóan - megjelent a közösségi oldal saját üzenetküldő alkalmazása, a szintén ingyenes Talk (Android, iPhone/iPad). Segítségével megoszthatjuk állapotunkat (elfoglalt, elérhető, zenét hallgat, utazik, stb.), az üzenetek egy érintéssel törölhetők vagy archiválhatók. Ha üzenetet írunk, használhatunk különleges, dizájnerek kézzel rajzolt szmájlijai és ikonjai közül, illetve felvehetünk egy üzenetet, amit egy ismerősnek vagy egy csoportnak is elküldhetünk, ők pedig könnyen lejátszhatják a hangfelvételt és ugyanígy válaszolhatnak is.

Az app abban is különleges, hogy rákereshetünk filmre, zenére vagy könyvre, amelynek egy szép és átlátható adatlapját elküldhetjük, és ugyanígy tehetünk egy Google Maps részlettel is, ha könnyen szeretnénk elmagyarázni, hogy például hol legyen a következő találka, randevú vagy buli. Természetesen a fotók küldésére is lehetőség van. Az üzenetek biztonságát a Path azzal garantálja, hogy a küldés után 24 órával törlődnek szervereikről.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét