szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy helyen láthatja azokat a jelentős technológiai újításokat, amelyek mind-mind a Hewlett-Packard nevéhez fűződnek.

75 évvel ezelőtt egy garázsban (hol is máshol?) indult a HP sikertörténete. Bill Hewlett és Dave Packard filléres költségvetésből, olykor a Packard család sütőjét használva készítette a különféle technikai kütyüket.

Ma a Hewlett-Packard a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, több mint 330 ezer embert foglalkoztat, bár a válság miatt nagy elbocsátásokra lehet számítani. Mindez azonban nem befolyásolja azt a tényt, hogy a cég mindig is a technológiai fejlesztések élvonalában volt, s olyan eszközöket fejlesztett, mint az audiooszcillátor, a tudományos kalkulátor, sőt már 1977-ben (!) volt okosórája.

2014: a HP legújabb fejlesztése (forrás: HP)

A Business Insider egy érdekes összeállítással emlékezik meg a 75 évről: bemutatja a HP sikertermékeit. Az út – jelenlegi – végén pedig egy, a számítástechnikát forradalmasító újdonság áll, a cég ugyanis The Machine projektnév alatt egy olyan, vadonatúj architektúrájú számítógépet készít, amely mindössze hűtőszekrénnyi méretben tudja ellátni azokat a feladatokat, amelyeket ma a nagy adatközpontok. Erről, az új szupergyors memóriát, a memristort tartalamzó gépről ebben a cikkünkben olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

Hivatalos: újra Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt

Érdekes különbség: más népek máshogy érzik a keserűt