szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan használhatjuk a Chrome-böngészőt netkapcsolat nélkül is.

Alapbeállításban a Chrome (és persze a többi böngésző) csak az internetre kapcsolódva engedi a böngészést. A Chrome esetében viszont netkapcsolat hiányában (azaz offline módon) is felkereshetünk weboldalakat, és olvashatunk webtartalmakat.

Csodák persze nincsenek, netkapcsolat nélkül továbbra sem lehet internetezni, azonban a Chrome ilyenkor előveszi offline gyorsítótárát, amelybe elmentette a korábban látogatott oldalak tartalmát. Mindebből két dolog is következik: egyrészt, hogy csak azokat az oldalakat kereshetjük fel így, amelyeket korábban már meglátogattunk, másrészt, hogy a legutoljára látott (elmentett) tartalmat szolgáltatja a böngésző, azaz nem a legfrissebbet, persze sok esetben ez is nagyon jól jöhet.

©

Hogy lehetőségünk legyen ilyesfajta offline böngészésre, a Chrome kísérleti funkcióihoz kell fordulnunk. Ehhez üssük be a címsorba: chrome://flags, majd a megjelenő listában keressük meg az Offline gyorsítótár mód engedélyezése opciót, és kattintsunk az Engedélyezésre.

Ezután indítsuk újra a böngészőt, és immár netkapcsolat hiányában is felkereshetjük kedvenc weboldalainkat.

Ha ez a cikk érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett

90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett

Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

Busszal ütközött egy autó Kisfaludnál, ketten meghaltak

Busszal ütközött egy autó Kisfaludnál, ketten meghaltak