szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, átfogó megújítási programot hajt végre a Google, a Gmail alkalmazás után a Google Calendarból is új főverziót adtak ki.

Hétfőn még az új Gmail alkalmazásról írtunk, de mostanra kiderült, hogy naptáralkalmazását is megújította a Google. Ahogy a Gmailnél, itt is előbb az androidos appból adtak ki új verziót, de a cég ígérete szerint hamarosan megújul az iPhone-ra készített alkalmazás is.

©

Az új Calendar megpróbálja a felhasználó szokásai alapján egyszerűsíteni az események létrehozását: elég elkezdeni gépelni az esemény megnevezését, a helyszínt vagy a többi résztvevő nevét, az app mindegyiknél felkínálja az előzmények alapján legvalószínűbbnek tűnő lehetőségeket. Az alkalmazásban nagyon egyszerűen hozhatók létre a gmailes levelekben szereplő dátumok alapján is események.

További újdonságot jelent az eddigi szimpla naptárhoz képest valamivel élményszerűbb nézet: a Calendar az egyes helyszínek és eseménytípusok alapján megpróbálja hangulatos (és odaillő) képekkel színesíteni az adott esemény megjelenítését.

A Google szokásokhoz híven fokozatosan teszi elérhetővé felhasználói számára a frissítést, ami a következő pár napban minden Android 4.1+ verziós futtató telefonra elérhetővé válik, a Google Play áruházból lehet letölteni vagy frissíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Eladó Walter Röhrl ikonikus Martini festésű Lanciája

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó