szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem biztos, hogy a matektanárok kedvelni fogják az alábbi oldalt, a diákoknak azonban igazán remek segítséget jelenthet.

Mindegy, hogy első- vagy másodfokú egyenletekről, egyenlőtlenségekről, függvényábrázolásról van szó, a MathPapa nevű weboldal pillanatok alatt megoldja helyettünk a példákat.

De nem csupán a végeredményt mutatja meg, hanem lépésről lépésre elmagyarázza (angolul), hogy mit és miért csinált, és miként jött ki az eredmény. Ez viszont pedagógiailag is helyeselhető, hiszen ha valóban megértjük a lépéseket, később már menni fog a hasonló típusú feladatok megoldása.

©

Az oldalra fellépve érdemes megnézni, hogy milyen karaktereket használhatunk például a hatványozás jelöléséhez, hogy később ebből ne legyen probléma. A MathPapa használatához nincs szükség regisztrációra.

Létezik egy hasonló app iPhone-ra, illetve windowsos telefonokra, erről ebben a cikkünkben olvashatnak.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!