szerző:
hvg.hu

Újabb élmény adódik a telefonos, táblagépes játékokhoz, immár valóban érezni fogja, hogy valami történik a játékban.

Az úgynevezett haptic feedback, azaz a rezgéses visszajelzős technológia vezető cége, az Immersion már évek óta dolgozik azon, hogy a készülékek visszajelezzék az ujjaknak, ha történik rajtuk valami. A vállalat olyan neves mobiljáték-fejlesztőkkel dolgozik együtt ezen, mint a Rovio, a Ubisoft vagy a HandyGames, pont azért, hogy átírják régi, nagysikerű játékaikat új, érzékszervi tapasztalatokkal bővült változatokra.

A Google most bejelentette, hogy új szekciót indít a Google Play áruház játékrészlegében Enhanced Gameplay néven, és azok a játékok kerülnek ide, amelyek már használják az Immersion fejlett haptic technológiáját. (Ehhez egyébként effektekkel teli fejlesztői eszközkészletet ad az Immersion a játékkészítőknek.)

©

Attól sem kell tartani, hogy az újdonság megterheli majd az akkumulátort, a technológia ugyanis rendkívül hatékony ebből a szempontból, körülbelül annyit fogyaszt a haptic feedback, mint a készülék hangszórói.

Az Enhanced Gameplay bejelentésével tíz játék került fel a listára, különböző független gyártóktól, és eltérő kategóriákban. A játékok: Angry Birds Friends (Rovio Entertainment), Archery Tournament and Basketball Tournament (Fat Bat Studios), Clouds & Sheep and Ninja Hero Cats (HandyGames), Drag Racing and Nitro Nation Stories (Creative Mobile), Fishing Superstars: Season 3 (GAMEVIL Inc.), Hero Siege (Panic Art Studios), Orbital Free (bitforge), Solo Air (Coding Caveman), The Spookening (Modesty), Trials Frontier (Redlynx, a Ubisoft studio)

A lista természetesen tovább bővülhet, ha a többi fejlesztő is implementálja majd játékaiba az Immersion technológiáját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

Orbán miatt nem megy el a volt MDF-es Antall Józsefre emlékezni

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Nyugodjon meg mindenki, idén is lesz Reszkessetek, betörők!

Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt

A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt