szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyzet tragikus: a Spotify egyre népszerűbb, mégis egyre veszteségesebb. Több százmillió dollárt veszít a streaming zeneszolgáltató és semmi jele a javulásnak, rosszabb viszont még könnyedén lehet a helyzet.

Már tavaly is beszámoltunk arról a furcsa és szomorú trendről, hogy a streaming zeneszolgáltatások hiába egyre népszerűbbek, egyre veszteségesebbek is. Az Egyesült Államokban nagy kedvencnek számító Pandora és a Magyarországon is elérhető, több mint 60 millió aktív felhasználóval rendelkező Spotify is erre a sorsra jutott, és úgy tűnik, hogy ezen nem is tud változtatni.

A Spotify 2014-es pénzügyi mérlegére most derült fény, az eredmények pedig szörnyűek: a cég 197 millió dollár veszteséget könyvelhetett el, ami majdnem háromszor akkora, mint egy évvel korábban, 2013-ban ugyanis még "csak" 68 millió dollár volt a vesztesége. Tehát hiába a sok felhasználó és a 45 százalékos növekedést jelentő 1,3 milliárd dolláros tavalyi bevétel, a streaming zene legnépszerűbb képviselője nemhogy nem tud profitot termelni, de egyre kilátástalanabb a helyzete.

A helyzet pedig könnyen rosszabb is lehet, ugyanis az Apple olyan tárgyalásokba kezdett, amelyek siker esetén elérik, hogy a Spotify ne tudjon reklámok hallgatásáért cserébe ingyen biztosítani zenét. Ez a fejlemény maga lenne a csőd a Spotify számára, ugyanis a felhasználói háromnegyede ezt a lehetőséget választja.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra