szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős mértékben, 5-10 százalékkal megemeli bizonyos tarifacsomagjainak percdíjait, valamint néhány szolgáltatása árát a Telenor. Hasonlóra készül a Telekom is.

A Telenor által közzétett táblázat szerint szinte minden feltöltőkártyás ügyfélnek többet kell majd fizetnie. A percdíjak minden jelenleg elérhető és korábban forgalmazott tarifacsomag esetében emelkednek, ráadásul nem is kicsit: 2-4,5 forinttal. Hasonló mértékben emelik a szöveges üzenetek darabárát is. Drágábban adják majd a feltöltőkártyás mobilinternet-szolgáltatást is. Az áremelés itt átlagosan 2-300 forintos havidíj-növekedést jelent, de van olyan csomag, ahol havonta 800 forinttal kell majd többet fizetni.

©

Bizonyos helyeken emelkednek a hazatelefonálás percdíjai is: a 3. díjzónában például az egyébként is elképesztő mértékű 695 forintos percdíj helyett 889 forintosat kell majd fizetni, a hívásfogadás költsége pedig 225 ft/percről 375 ft/percre változik.

A Telenor most jobban figyel az áremelés jogi részleteire, miután éppen a héten büntették 250 millió forintra a tavalyi, egyoldalú szerződésmódosítás miatt. A HWSW szerint a Telenor a díjtételeket ezúttal kétoldalú szerződésmódosítással változtatja meg, vagyis elfogadásához az előfizető tevőleges magatartása szükséges. Illetve egy még hatályban lévő hatósági rendelkezés értelmében akkor is elfogadottnak kell tekinteni a szerződési feltételek változását, ha az ügyfél az értesítéstől számított 15 napon belül nem nyilatkozik a szolgáltatás lemondásáról.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a piacvezető szolgáltató is hasonló lépés jelentett be: a Magyar Telekom július 1-jével átfogó, nagyjából mindenkire kiterjedő mobilos áremelést hajt végre.

Ha máskor is az elsők közt szeretne tudni hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!